Huub Lardinois vertelt u meer over Dubbel Duurzaam

Maandag 27 september 2021

Wilt u graag uw woning verduurzamen, maar weet u niet hoe? Voor huiseigenaren is het vaak lastig om in te schatten wat je kunt verduurzamen. Een energierapport van Dubbel Duurzaam kan u hierbij helpen. Huub Lardinois vertelt over u over zijn ervaring met de energiescan van Dubbel Duurzaam.

De heer Lardinois omschrijft het bezoek aan huis van de energiecoach Dubbel Duurzaam als ‘leuk en interessant’. “Ik wist zelf al het een en ander en was op zoek naar concrete handvaten om te verduurzamen. Ik vroeg me altijd af: waar moet ik in godsnaam beginnen?” Van Dubbel Duurzaam kreeg hij een leidraad, een structuur. Namelijk: “begin maar eerst eens met isoleren en vervolgens kijken we verder.”

Stap voor stap verduurzamen

De energiecoach van Dubbel Duurzaam adviseerde de heer Lardinois om niet te hard van stapel te lopen. Dit kon hij waarderen. “Eerst kijken wat je zelf allemaal kan doen qua isolatie. Daarna kun je beginnen aan de grotere investeringen. Sommige grote investeringen kun je misschien niet helemaal terugverdienen.”

Het bezoek van de energiecoach zette de heer Lardinois aan het denken. Hij besloot om eerst zelf actie te ondernemen. “Ik ga de isolatie op de vliering aanpakken. Als ik daarmee klaar ben dan ga ik de vloer van de kamer isoleren en daarna het dak. Het plan is nu om eerst maar eens te investeren in voldoende isolatie. Dan kijk ik wat die extra isolatie doet met de kosten. In de toekomst kan ik me richten op grotere investeringen, zoals zonnepanelen en misschien ooit een hybride waterpomp.” 

Isolatiemogelijkheden

Dankzij Dubbel Duurzaam leerde de heer Lardinois ook meer over de isolatiemogelijkheden in zijn huis. “Mijn huis is geïsoleerd met steenwol. Maar wat ik niet wist is dat je daar nog een nieuwe isolatielaag overheen kan zetten. Daarvoor moet je wel het juiste bedrijf vinden. Het is goed om te weten dat het kan. Het mooie aan isolatie is dat het ook het wooncomfort verhoogt. Wij stoken nooit meer dan 19/20 graden, dus dan wil je ook zo weinig mogelijk tocht.”

Uw eigen energiescan


Wilt u ook een energiescan voor uw huis? Meer informatie vindt u op: www.dubbel-duurzaam.nl