Veel nieuwe ideeën voor Zuid-Limburg

Maandag 4 oktober 2021

In juni is de nieuwe subsidieperiode van LEADER Zuid-Limburg gestart. Dit betekent dat er weer geld beschikbaar is voor projecten die het Zuid-Limburgse landschap verbeteren. In de afgelopen maanden hebben al veel inwoners, organisaties en ondernemers nieuwe ideeën voor projecten ingediend. Mooie ideeën die kans maken op een subsidie om de plannen uit te voeren.

LEADER is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling. Het doel? De leefbaarheid en economie op het platteland ontwikkelen en versterken. Behalve de Europese Unie stellen ook de Provincie Limburg en de zestien Zuid-Limburgse gemeenten geld beschikbaar.

Dorpstuin Sociaal Centrum Eijsden

De afgelopen jaren zijn in Zuid-Limburg al veel mooie projecten ontstaan dankzij de LEADER-bijdragen, waaronder de Dorpstuin Sociaal Centrum Eijsden. Een bewonersinitiatief dat is gestart in 2016. Het voormalige Groene Kruisgebouw is aangekocht en verbouwd tot een duurzaam sociaal centrum. Dit karakteristieke pand is verbonden met de omliggende tuin. Vrijwilligers realiseren hier een dorpstuin die zorgt voor verbinding en meer biodiversiteit. Het is een plek om elkaar te ontmoeten. Om even tot rust te komen, een praatje te maken of om zelf bezig te zijn met het onderhouden en aanplanten van de tuin.

Meer informatie

Heeft u een idee om uw leefomgeving en/of het Zuid-Limburgse landschap te verbeteren? Doe dan mee aan LEADER Zuid-Limburg. Lees meer op www.leaderzuidlimburg.nl.

Foto: Dorpstuin Sociaal Centrum Eijsden