Zin in Koken in Eijsden-Margraten

Maandag 18 oktober 2021

Zin in Koken is een kookcursus van meerdere sessies voor mensen met een beperkt budget die lekker en gezond willen koken en die tegelijkertijd aan hun Nederlandse taalvaardigheid willen werken. Afgelopen maandag heeft er een eerste sessie plaatsgevonden in Eijsden.

Het project wordt in samenwerking met Universiteit Maastricht en GGD Zuid-Limburg georganiseerd. Deze door hen ontwikkelde cursus is al in diverse gemeenten, zowel fysiek als online, succesvol geïmplementeerd. De cursus is ontwikkeld met toegankelijk materiaal. Zin in Koken levert ook een belangrijke bijdrage aan de taalvaardigheid en daarom wordt de cursus speciaal aangeboden aan Nederlandse laaggeletterden en statushouders.

Gezond en leerzaam

De hoofdactiviteit van het project is koken. De focus van het project ligt op gezondheidsbasisvaardigheden, zoals leren wat gezonde voeding is en betaalbare boodschappen kunnen doen. Koken wordt afgewisseld met praktische opdrachten gericht op lezen, hetgeen ook nodig is voor het koken. Hiermee werkt het project niet alleen aan kookvaardigheden en kennis over gezonde voeding, maar levert het ook een belangrijke bijdrage aan de taalvaardigheid.

Tussendoor wordt in spelvorm aandacht besteed aan onderwerpen waar deelnemers tegenaan lopen, bijvoorbeeld koken met een beperkt budget, gezond eten voor je gezin klaarmaken of hoe je je kind stimuleert om gezond te eten. Na het koken wordt samen gegeten en opgeruimd.

Meer informatie

Voor meer informatie over het project, zie www.zininkoken.nl. Ben je of ken je iemand die zijn Nederlandse taal wilt verbeteren? Voor toekomstige cursussen zijn deelnemers welkom. Interesse om mee te doen? Mail naar buurtcoach@eijsden-margraten.nl.