Kunstwacht aan het werk in Eijsden-Margraten

Maandag 1 november 2021

De Kunstwacht is recentelijk weer aan het werk geweest in onze gemeente. Elk jaar onderhouden zij meer dan 50 kunstwerken in de openbare ruimte binnen de gemeente. Dit zijn zowel oudere kunstwerken als hedendaagse kunstwerken. Bijvoorbeeld het kunstwerk ‘Sjeng Duijsens’ door Richard Bertels. Sjeng inspireerde architect Bertels door zijn tomeloze inzet om zijn boerderij zoveel mogelijk in de originele staat te behouden. En zo zijn er meerdere kunstwerken die het boerenleven symboliseren. Dit sluit mooi aan op het Cittaslow gedachtegoed, waarbij het gebruik van lokale producten gestimuleerd wordt.
 

Langs kunst en cultuur in Eijsden-Margraten

Kunst is meer dan alleen iets om naar te kijken. Zo hebben we ook een (wandel) fietsroute die de kunstwerken in de gemeente én de verhalen erachter in beeld brengt. ‘Langs kunst en cultuur in Eijsden-Margraten’ is een fietsroute die je leidt door authentieke dorpskernen. De vele kunstwerken onderweg vertellen elk een verhaal over de streek.

Door het onderhoud blijven de kunstwerken in de gemeente in goede staat zodat inwoners en bezoekers nog lang van al dit moois kunnen blijven genieten!

Meer informatie

Benieuwd naar de route? Meer informatie is te vinden op: ontdekeijsdenmargraten.nl