Dominique Matthieu: Nieuwe wijkagent gemeente Eijsden-Margraten

Maandag 24 januari 2022

Drie vragen aan

Onze wijkagenten zijn verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen Eijsden-Margraten. Dit doen ze in samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd. Ze werken voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt. Nieuwe wijkagent Dominique Matthieu vertelt:

Waar kan ik de wijkagent vinden?

“Wij gaan dagelijks op pad en richten onze aandacht daar waar nodig is. Ook preventief zijn we op verschillende locaties te vinden. Elke wijkagent heeft een aandachtsgebied. Zo ben ik bijvoorbeeld ook vaak aanwezig op bedrijventerreinen.”

Hoe kan ik helpen? 

“Ziet u een verdachte situatie? Let er dan op hoe de verdachte(n) eruit zien en in welke richting ze vertrekken. Noteer het merk en kenteken van het eventuele voertuig. Door uw melding kan de politie sneller handelen. Wij zijn bereikbaar via telefoon 0900 8844. Bel voor spoedgevallen altijd 112.”

Wat maakt jou een tevreden wijkagent?

“Als ik een bijdrage kan leveren om de gemeente Eijsden -Margraten veiliger te maken. Maar ook als mensen contact met mij zoeken en uiteindelijk een positief gevoel overhouden.”


Facebook: @politieheuvelland.