Bron van Leven: kunstwerk in Eijsden

Donderdag 17 februari 2022

De oude boom aan de Breusterstraat in Eijsden is -wegens ziekte- afgezaagd. Over een aantal jaren kunnen we hier een nieuwe boom planten. In de tussentijd wordt van de overgebleven stam een kunstwerk gemaakt. Een aantal inwoners uit Eijsden heeft, als burgerparticipatiegroep, de invulling bepaald. Zij hebben als thema ‘Bron van Leven’ gekozen.

Dit thema verwijst naar de geschiedenis rondom de bron op deze plek. Maar ook naar werelddoelen zoals gezonde zeeën en rivieren als bron van leven. Het kunstwerk wordt een combinatie van houtsnijwerk, wilde bloemen die vlinders aantrekken en een waterschaal.

Wethouder Gerry Jacobs geeft in onderstaande video uitleg. En hij deelt alvast een schets van de betrokken kunstenaar, Jeroen Boersma.