Kleurrijk en sfeervol Amerikaplein

Maandag 21 februari 2022

De groenvoorzieningen naast het gemeentehuis aan de Eijkerweg en Amerikaplein in Margraten gaan we in fases aanpakken. Als gemeente streven we naar een plantsoen dat bijdraagt aan een grote diversiteit planten en kleuren. Het geheel brengt meer sfeer en uitstraling in de omgeving. Zo kunnen aanwonenden en bezoekers van het Amerikaplein straks genieten van deze groene en sfeervolle locatie in het hart van Margraten.

Groene keuze

Ook de bijen kunnen van april tot oktober maximaal profiteren van al dat lekkers. Daarnaast heeft de beplanting een positief effect op het klimaat. De bodem houdt zo beter water vast wat weer verkoelend werkt in warme perioden.

Ontwerp

Een eerste concept ontwerp willen we graag aan u presenteren via onderstaande bijlage.

Presentatie - Groene keuze voor een kleurrijk en sfeervol Amerikaplein. (PPTX, 3.5 MB)

Bekijk ook alvast onderstaande sfeerimpressie.


Heeft u tips of ideeën om tot een nog beter ontwerp te komen? Neem dan contact met ons op via info@eijsden-margraten.nl.