Muzikanten gezocht voor project 'Samenklank'

Maandag 14 maart 2022

Eijsden-Margraten vormt dit jaar het decor van een bijzonder muzikaal avontuur: ‘Samenklank’. Maureen Bachaus, vanuit de gemeente betrokken bij Samenklank vertelt ons meer:

Wat is Samenklank?

“Samenklank is een projectorkest van individuele muzikanten én muzikanten van muziekverenigingen uit onze gemeente. Het verbindt muzikanten en zal het plezier van samen musiceren, na de coronaperiode, op een onvergetelijke wijze in beeld brengen. Het concert vindt plaats op 17 september op het ‘Liberation podium’ van de Amerikaanse Begraafplaats.”

Hoeveel muzikanten zoeken jullie?

“We zoeken 70 muzikanten, van alle soorten en niveaus, die willen plaatsnemen in het projectorkest. Voor het concert is een speciale compositie geschreven door componist Bart van Dongen. Deze is opgebouwd uit kenmerkende muziekstukken, aangeleverd door muziekverenigingen uit de gemeente. Het orkest wordt gedirigeerd door Fried Dobbelstein. Daarnaast zoeken we ook individuele muzikanten en ensembles. Regisseur Sybrand van der Werf gaat met hen aan de slag in een omlijstend programma.”

Hoe meld ik me aan?

“Aanmelden kan bij team Kunst & Cultuur via kunstencultuur@eijsden-margraten.nl. Vermeld daarbij welk instrument je speelt, je niveau en contactgegevens. In aanloop naar het concert repeteert het projectorkest zo’n zes keer.”