Glasvezel gaat door

Donderdag 28 april 2022

Glasvezel gaat door in Banholt, Bemelen, Cadier en Keer, Margraten, Mheer, Noorbeek, Scheulder, Sint Geertruid en het buitengebied.

Geweldig nieuws voor de inwoners van Banholt, Bemelen, Cadier en Keer, Margraten, Mheer, Noorbeek, Scheulder, Sint Geertruid, Herkenrade en Eckelrade en het buitengebied. Door het enthousiasme van de inwoners zien we voldoende animo voor glasvezel om de aanleg te starten. In het tweede kwartaal van dit jaar zal de aanleg starten in dit gebied. De aanleg neemt naar verwachting 12 maanden in beslag. Zo heeft straks iedereen met een abonnement super snel en stabiel internet. En zijn de inwoners klaar voor de toekomst!

Lokale inzet onmisbaar

Albert Gunsing, projectleider bij DELTA Netwerk, is erg blij voor de inwoners: “Velen hebben zich ingezet om ervoor te zorgen dat hun buurtschap of dorp glasvezel krijgt. Ambassadeurs hebben zich ingezet bij het enthousiasmeren van hun buurt en berichten gepost op social media, verenigingen hebben flyers rondgebracht en hun leden laten weten dat zij de club kunnen steunen met de verenigingenactie en Informatieavonden werden goed bezocht. Daarom ben ik blij dat we mede dankzij deze geweldige inzet kunnen overgaan tot de aanleg van het glasvezelnetwerk”.

Wethouder Gerry Jacobs is verheugd dat veel inwoners het belang van een goede internetverbinding ondersteunen. “Wij zijn blij dat er veel animo is voor glasvezel. Hierdoor wordt goed en snel internet toegankelijk voor al onze inwoners en ondernemers, ook in het buitengebied. Dat is nu en in de toekomst belangrijk voor iedereen.”

Alle woningen een glasvezelaansluiting

Tijdens de aanleg krijgen alle woningen een glasvezelaansluiting, dus ook woningen waarvan de bewoners zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement. Albert: “Gezien het animo voor glasvezel in deze omgeving willen we iedere woning een glasvezelaansluiting aanbieden. Hiermee bereiden we alle woningen voor op het netwerk van de toekomst. Ook blijft zo de overlast beperkt, want de straat hoeft maar één keer open. De aansluiting is geheel kosteloos en vrijblijvend. Inwoners kunnen met deze aansluiting op elk moment overstappen op glasvezel. Pas als men een abonnement neemt, kan men gebruikmaken van de glasvezelaansluiting. Graag willen we alle inwoners de kans geven op snel en stabiel internet. Daarom krijgen inwoners nog de tijd tot 27 mei om zich aan te melden zodat zij geen aansluitkosten a €650.- hoeven te betalen en kunnen profiteren van een scherp welkomstaanbod.”

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws en de werkzaamheden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op gavoorglasvezel.nl.