Samen een steentje bijdragen

Woensdag 11 mei 2022

De situatie in Oekraïne laat niemand onberoerd. Er zijn veel steunbetuigingen uit de samenleving. Dat is hartverwarmend. Inwoners willen een steentje bijdragen en de vluchtelingen helpen. Consulent Welzijn Simonetta Vaccari vertelt u meer:

Hoe loopt het vrijwilligerswerk?

“Wij hebben veel respect voor de inwoners die zich al hebben aangemeld om vrijwilligerswerk te doen. Uit de eerste inventarisatie hebben we vrijwilligers in contact gebracht met vluchtelingen. Ook uw hulp kunnen we hard gebruiken.”

Hoe kan ik helpen?

“U kunt bijvoorbeeld vluchtelingen helpen met boodschappen doen, een doktersbezoek of samen een bezoekje brengen aan het Sociaal Centrum in Eijsden voor activiteiten. Maar ook samen de weggeefwinkel bezoeken waar vluchtelingen gratis spullen kunnen krijgen. Alle hulp is welkom.”

“Wij zoeken ook vrijwilligers die de taal spreken. En mensen die wekelijks aanwezig willen zijn bij een ontmoet/kookmoment op nog een aan te wijzen locatie.”

Waar kan ik me aanmelden?

“Wilt u ook als vrijwilliger helpen? Aanmelden kan via onze website: www.eijsden-margraten.nl/oekraine. Of bel de gemeente via 043 458 8488. Wij informeren u over de mogelijkheden. Alvast hartelijk dank.”