Jeugd aan de slag met 17 werelddoelen: 'project nu'

Dinsdag 17 mei 2022

Het tijdelijk kunstwerk ‘project nu’ is vrijdag onthuld in het Ursulinenpark Eijsden. Een project van kunstenaarsduo VR_ (Femke Van Heugten & Robert Roelink) samen met jonge inwoners. Leerlingen van BS de Tangram, Bs Maurice Rose en jongeren van het POA werkten mee aan dit kunstwerk. Met als doel het bewustzijn over duurzaamheid, cultuur en milieu te vergroten. Helaas is het kunstwerk dezelfde avond nog vernield wat we zéér betreuren. De kunstenaars en betrokkenen herstelden het kunstwerk samen en dit is nu door iedereen te bewonderen.

284 leerlingen uit Eijsden-Margraten

‘Project nu’ is onderdeel van het project SDG (Sustainable Development Goals: werelddoelen in beeld). Maar liefst 284 leerlingen van 6 basisscholen uit onze gemeente werken mee aan dit duurzame en educatieve project.

Creatieve presentatie

Na afronding van het educatieve traject maakt iedere school een creatieve presentatie. Elke groep werkt samen met een culturele professional: een kunstenaar, een dichter, een muzikant, etc. Samen gaan ze aan de slag. De opgedane kennis wordt op verschillende manieren zichtbaar in onze gemeente. Zo wordt de bewustwording van de werelddoelen breder gedeeld. In de omgeving van scholen en in de rest van de gemeente.

SKEM cultuureducatie

Het project is onderdeel van SKEM cultuureducatie van de gemeente Eijsden-Margraten. Hierbij zijn de uitgangspunten duurzaamheid, bewustwording en milieu. Omdat SKEM cultuureducatie onder druk heeft gestaan door corona is dit bijzondere project mogelijk gemaakt door de gemeente.