Koninklijke onderscheiding aanvragen?

Maandag 30 mei 2022

Drie vragen aan

Ieder jaar ontvangt een aantal mensen een Koninklijke onderscheiding. Een hele eer en een bijzonder moment voor de ontvanger. Edith Kremer, kabinetsmedewerker vertelt:

Wie kan een Koninklijke onderscheiding krijgen? 

“Mensen met een voorbeeldfunctie die zich vrijwillig inzetten voor de gemeenschap. Dit kan iemand uit de directe omgeving zijn, maar ook mensen buiten de gemeente, die wel in de gemeente wonen. In onze gemeente ontvangen relatief veel mannen een Koninklijke onderscheiding. We vragen speciale aandacht voor de vrouwen in onze gemeente!”

Hoe kan ik de aanvraag starten?

“Voordat u aan de slag gaat bezoekt u de website www.lintjes.nl. Hier vindt u meer informatie over de procedure. Aansluitend neemt u contact op met het bestuurssecretariaat. Wij zijn bereikbaar via het telefoonnummer: 043 458 8488 of via mail: bestuurssecretariaat@eijsden-margraten.nl. Voor de uitreiking van een Koninklijke onderscheiding rond Koningsdag moet de aanvraag uiterlijk 1 juli door de burgemeester zijn ontvangen.

Wat maakt het zo bijzonder?

“Een Koninklijke onderscheiding hoort een verrassing te zijn. Daarom is het bijzonder om de ontvanger te verrassen op de dag zelf. De verbaasde en blije gezichten zijn ieder jaar weer fantastisch.”