Jeugd aan de slag met 17 werelddoelen: dichtwerk door leerlingen van basisschool Sint Gertrudis

Dinsdag 19 juli 2022

Maar liefst 284 leerlingen van 6 basisscholen werken aan een bijzonder educatief project. Zij doen mee aan SDG dat staat voor Sustainable Development Goals oftewel werelddoelen in beeld. Als afsluiting van het project maakt iedere school een creatieve presentatie.

Samenwerking leerlingen basisschool Sint Gertrudis en dichter Maarten van den Berg

Leerlingen van groep 8 van basisschool Sint Gertrudis in Sint Geertruid gebruikten de werelddoelen als inspiratie voor gedichten. Op 12 juli verfraaide ze samen met dichter Maarten van den Berg het schoolplein met hun guerrilla-poëzie.

SKEM cultuureducatie

Het project SDG is onderdeel van SKEM cultuureducatie van de gemeente Eijsden-Margraten. Hierbij zijn de uitgangspunten duurzaamheid, bewustwording en milieu.