Ook in onze gemeente zijn vrijwilligers hard nodig

Maandag 1 augustus 2022

Ook in onze gemeente zijn vrijwilligers hard nodig. Door de huidige situatie zoals personeelstekorten en hoge kosten in onderhoud is het voor veel instanties moeilijk om het hoofd boven water te houden. Huub Frijns werkt als vrijwilliger bij het Familiemuseum en servicepunt van Visit-Zuid-Limburg in Eijsden en vertelt ons meer:

Waarom bent u vrijwilliger?

"In de sport heb ik altijd veel vrijwilligerswerk gedaan. Sinds enkele jaren ben ik met pensioen en ik vind het leuk om bezig te zijn. Zonder vrijwilligers hebben veel instanties geen bestaansrecht meer vanwege o.a. de hoge personeelskosten. Zij zijn de ruggengraat van onze gemeenschap."

Wat zijn uw taken als vrijwilliger?

" Eigenlijk doe ik alles waar hulp bij nodig is zoals kleine klusjes in het onderhoud, administratieve taken en assisteren bij rondleidingen in het Familiemuseum. Maar vooral ook bezoekers te woord staan van het Familiemuseum en het servicepunt van Visit-Zuid-Limburg."

Wat vindt u het leukst aan vrijwilligerswerk?

"Het geeft mij voldoening om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Ook de wisselende contacten vind ik leuk. De vele vrijwilligers waarmee ik samenwerk geven mij een familiegevoel en dat in een Familiemuseum! Mooi toch?"

Foto Huub Frijns