Locaties trouwen of geregistreerd partnerschap

Maandag 8 augustus 2022

En dan is het zover. Je gaat trouwen of je gaat een geregistreerd partnerschap aan. In onze gemeente kun je kiezen uit verschillende locaties. Onze medewerker KCC en ambtenaar burgerlijke stand Susanne Boumans vertelt:

Hoe werkt het?

"Trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten is een bijzondere aangelegenheid. Wil je de ceremonie houden op een andere locatie dan het gemeentehuis? Dat kan op een van de drie aangewezen locaties. Heb je een trouwlocatie gereserveerd, dan kun je digitaal een melding doen van je voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap via www.eijsden-margraten.nl. Je hebt voorafgaand aan de voltrekking een persoonlijk gesprek met de trouwambtenaar waar je jullie wensen voor de ceremonie kenbaar maakt."

Welke locaties zijn er?

"Uiteraard is er het gemeentehuis. Daarnaast heeft de gemeente drie locaties aangewezen waar de voltrekking mag plaatsvinden. Dit zijn De Laethof in Mesch, het Ursulinenconvent in Eijsden en de Heerdeberg in Cadier en Keer."

Wat zijn de kosten?

"Dit hangt af van de locatie en dag waarop het trouwen/registreren plaatsvindt. Gratis trouwen/registreren kan op woensdag om 9.00 of 9.30 uur in het gemeentehuis. En is alleen voor inwoners van de gemeente Eijsden-Margraten. Bezoek onze website voor meer informatie of bel ons via 043 458 8488."