Initiatiefnemer Pol Peerboom over Bikepark Eijsden

Maandag 15 augustus 2022

Eijsden is een Bikepark rijker. Een mooie samenwerking tussen de Bikers Oet Eesjde, Stichting Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg en gemeente Eijsden-Margraten. In juni werd het mountainbike parcours geopend. Nu, enkele weken later, vragen we initiatiefnemer en mountainbiker Pol Peerboom wat zijn bevindingen zijn.

Ben je tevreden met het resultaat?

“Ja zeker! Er was al in het begin veel steun van alle partijen. De realisatie is boven verwachting en perfect uitgevoerd. Het parcours is geweldig, zelfs de entree is helemaal in stijl! Ik wil wel graag vermelden dat we vooral veel te danken hebben aan Dion Gilissen van Bikers Eijsden. Dion: dankjewel!”

Wat kun je zeggen van het parcours?

“ Het is een mooi parcours met veel spannende elementen. In het begin moet je de baan verkennen en ervaren waar je grenzen liggen. Daarom start de gemeente binnenkort met clinics. Zo kunnen onervaren bikers werken aan hun rijtechniek. Voor nu veel oefenen en vooral veel plezier hebben.”

Wie gebruikt het Bikepark?

“Ik zie alle leeftijden in het Bikepark. Voornamelijk jeugd met hun ouders of begeleiding. Ook volwassen mountainbikers maken gebruik van het parcours en dat is sjiek!”