Let op: cybercriminelen misbruiken energietoeslag om rekeningen te plunderen

Woensdag 31 augustus 2022

Cybercriminelen versturen nep e-mails en sms-berichten waarin staat dat u energietoeslag kunt aanvragen. De cybercriminelen proberen u met een e-mail of sms van MijnOverheid op een verkeerd spoor te zetten, trap hier niet in. De digitale knop die in de e-mail of sms van de cybercriminelen staat zorgt ervoor dat uw persoonlijke gegevens misbruikt worden. Klik hier niet op!

Wees alert en controleer

Nederlandse gemeenten verstrekken de energietoeslag, dit gaat nooit via MijnOverheid. Gemeente Eijsden-Margraten stuurt geen e-mails met een digitale knop om energietoeslag aan te vragen.

Twijfelt u of een bericht echt is? Neem dan direct contact op met de gemeente via 043 458 84 88.

Wie krijgt energietoeslag?

Door de gestegen energiekosten is niet iedereen in staat de energierekening te betalen. Daarom is er voor huishoudens met een laag inkomen een eenmalige energietoeslag. Iedereen die een uitkering krijgt van de gemeente, zoals bijstand of IOAW, krijgt automatisch de energietoeslag overgemaakt. Huishoudens met een laag inkomen die niet bekend zijn bij de gemeente kunnen de energietoeslag aanvragen. Op deze pagina leest u meer informatie over de energietoeslag. Hier kunt u het aanvraagformulier downloaden.