Nieuwe expositie op CultuurMuur: 'Kunst met een boodschap'

Maandag 10 oktober 2022

Sinds juni is in het gemeentehuis in Margraten de CultuurMuur te bewonderen. Sinds vrijdag 7 oktober is de nieuwe expositie ‘Kunst met een boodschap’ te bezoeken. Maureen Bachaus, beleidsmedewerker Kunst & Cultuur, vertelt ons meer:

Wat is de CultuurMuur?

“De CultuurMuur is een expositiewand in de hal van het gemeentehuis en van buiten te bewonderen als raamkunst. Aan de binnenzijde ontdek je allerlei wetenswaardigheden, foto’s én filmpjes. Door QR codes te scannen bekijk je leuke vlogs.”

Waarover gaat het nieuwe thema?

“De expositie luidt: ‘Kunst met een boodschap’. We gebruiken kunst steeds vaker om inwoners, omgeving en streekverhalen te verbinden. Of om aandacht te geven aan maatschappelijke onderwerpen. Op een manier die inspireert, verrast en verrijkt. Deze expositie laat inspirerende voorbeelden zien. Je ontdekt beschilderde viaducten, kleurrijke gebouwen en je maakt kennis met het Kunstfietsen project.”

Hoe interactief is deze expositie?

“De expositie is verbonden met een route door de gemeente. Je ontdekt bijzondere objecten en locaties op je eigen tempo. Per fiets, auto of al wandelend. Neem de gratis routekaart mee en trek erop uit! De routekaart is ook verkrijgbaar bij Visit Zuid-Limburg Shops en Servicepunten in Limburg.”