Nieuwe locatie voor luiercontainers in Eijsden

Donderdag 27 oktober 2022

Op een aantal locaties in onze gemeente staan luiercontainers. Deze containers zijn een extra service. U kunt hier gratis luierafval inleveren in een gewaarmerkte luierzak.

Nieuwe locatie in Eijsden

De luiercontainers in Eijsden zijn pasgeleden verplaatst. De containers stonden op de locatie van brede school ‘Op de Cour’, maar veroorzaakten hier overlast. Daarom staan de containers nu verderop aan de Kramsvogel (richting Boomkensstraat).

Wij weten nog niet of deze verplaatsing de juiste oplossing is voor de lange termijn. De verplaatsing van de containers heeft voor- en nadelen. Wij zoeken nog naar een structurele oplossing. Heeft u ideeën hierover? Stuur dan een mail naar info@eijsden-margraten.nl o.v.v. luiercontainer. 

Geen luiercontainer in de buurt?

Als er bij u in de buurt geen luiercontainer staat, dan kunt u luiers ook naar het milieupark brengen. U kunt dit afval hier gratis inleveren in een gewaarmerkte luierzak. Deze zijn te koop via RD4 voor € 0,50 per stuk in een rol van 10 zakken. Op www.rd4.nl/verkoop-inleverpunten-luierzakken leest u waar u deze luierzakken kunt kopen. Ook kunt u luiers aanbieden samen met het restafval. Dit kan in uw eigen grijze container. Of in een ondergrondse container met behulp van uw milieupas.