Alain Krijnen (42) voorgedragen als nieuwe burgemeester van Eijsden-Margraten

Dinsdag 20 december 2022

De heer Alain Krijnen wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Eijsden-Margraten. Hij is geselecteerd door de Vertrouwenscommissie uit de eenentwintig kandidaten die naar het ambt hadden gesolliciteerd. Alain is momenteel werkzaam bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken, inwoner van Amsterdam en samenwonend.

Commissievoorzitter Jean Thomassen maakte de naam van de nieuwe burgemeester, die naar verwachting in maart zal worden geïnstalleerd, vanavond bekend in een extra raadsvergadering. Voorafgaand aan die raadsvergadering had de gemeenteraad in een besloten vergadering het besluit genomen Alain Krijnen voor te dragen.

Alain is op dit moment nog plaatsvervangend hoofd van de afdeling Inrichting Openbaar Bestuur bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij geeft daar leiding aan deze zware beleidsafdeling in het hart van het ministerie. Daarnaast is hij als strategisch adviseur betrokken bij dossiers als de toekomst van het openbaar bestuur en de versterking van het lokaal bestuur. Eerder bekleedde hij ook diverse andere functies bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Alain Krijnen is gedreven en een sociaalvaardige man met een oprechte interesse in anderen. Ook heeft hij een uitstekend gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Jean Thomassen meldde ook dat hij verheugd reageerde. “Dank voor het vertrouwen. Dit is echt een droom die werkelijkheid wordt!”, aldus een enthousiaste Alain Krijnen.

Alain Krijnen wordt de opvolger van Sjraar Cox. Hij trad in mei 2021 aan nadat Dieudonné Akkermans op eigen initiatief was teruggetreden. Cox kreeg als waarnemer in Eijsden-Margraten van gouverneur Remkes de bestuursopdracht om de goede verhoudingen binnen het gemeentebestuur te continueren en verbeteren.

De nieuwe burgemeester wordt voorgedragen bij de minister van Binnenlandse Zaken, Hanke Bruins Slot. Die doet op haar beurt een voordracht aan koning Willem-Alexander, die Alain Krijnen zal benoemen. Als alles volgens verwachting verloopt, wordt hij op 23 maart 2023 geïnstalleerd als burgemeester van Eijsden-Margaten.