Maastricht-Heuvellandgemeenten presenteren ambassadeurs NIX18

De gemeenten Eijsden-Margraten,Gulpen-Wittem,Maastricht,Meerssen,Vaals en Valkenburg
steunen gezamenlijk de NIX18 campagne: niet roken en niet drinken onder de 18

Vanaf vandaag, even voor carnaval, zetten de 6 gemeenten speciaal ontworpen grote foamborden in met het NIX18 logo die als estafette materiaal door de gemeenten gaan. Het doel is meer ambassadeurs te werven om zo de campagne NIX18 extra onder de aandacht te brengen.
Onder de noemer ‘NIX18’ wordt sinds enkele jaren landelijk campagne gevoerd richting jongeren. De boodschap is duidelijk: niet drinken en roken onder 18 jaar. De carnavalsperiode die eraan zit te komen, is een grote en belangrijke aanleiding om meer bewustheid te creëren over dit onderwerp.

Blikvanger
De foamborden hebben een opvallende kleur en vorm en zijn daarom ideaal om er ludieke foto’s mee te maken. Op het foambord staat naast het logo NIX18 en de logo’s van de 6 samenwerkende gemeenten ook de boodschap:
“Word ambassadeur van NIX18. Maak een ludieke foto samen met dit bord. Plaats de foto op de Facebookpagina van je gemeente en tag deze. Geef het bord door aan een volgende ambassadeur.”
Ook na de carnaval worden de foamborden bij evenementen en activiteiten ingezet om de campagne NIX18 te ondersteunen. Onder de 18 moet je gewoon niet roken en drinken. Daarom hebben we een afspraak: de afspraak van NIX18.


Foto Harry Heuts
De 6 ambassadeurs Maastricht-Heuvellandgemeenten