Eijsden-Margraten wint eerste prijs voor digitale verhuizingen

Gemeente Eijsden-Margraten heeft op 19 november 2017 op het jaarlijkse Landelijke Selfservicecongres voor Gemeenten in Apeldoorn, de eerste prijs behaald in de categorie ‘Digitale verhuizingen’. De ontvangen prijs houdt in dat de gemeente Eijsden-Margraten percentueel gezien de meeste digitaal gemelde verhuizingen heeft van de genomineerde gemeenten. Er deden ongeveer 200 gemeenten mee en de gemeente Eijsden-Margraten zat uiteindelijk bij de laatste drie genomineerden.

Nu we in de categorie ‘Digitale verhuizing’ hebben gewonnen, kijken we natuurlijk of we andere processen en producten hebben die we voor de burger makkelijk en sneller kunnen maken. Hierdoor hoeft de burger niet meer naar het gemeentehuis of het Servicepunt. Wanneer je gebruikt maakt van de digitale aangifte van een verhuizing, verloopt het gehele proces sneller dan bij een aangifte aan de balie. Sinds afgelopen week biedt de gemeente weer een nieuw digitaal product aan, namelijk ‘Verhuizen naar het buitenland’.

Het Landelijke Selfservicecongres is een congres waar het gaat over hoe de burger zelf meer de lead krijgt/kan hebben wat betreft zijn relatie tot de gemeente. Bijvoorbeeld zelf je verhuizing doorgeven via de website in plaats van hiervoor een afspraak te plannen bij het KlantContactCentrum in het gemeentehuis in Margraten of bij het Servicepunt in Eijsden. Vanaf mei 2017 is het mogelijk om zelf je verhuizing binnen de gemeente digitaal te regelen.