Kinderen brengen burgemeester Akkermans ontbijtje in gemeentehuis

Eijsden-Margraten geeft goede voorbeeld tijdens het Nationaal Schoolontbijt

Vanochtend brachten 23 groep 8-leerlingen van Basisschool Sint Martinus uit Gronsveld een ontbijtje aan burgemeester Dieudonné Akkermans en wethouder Jo Bisscheroux in het gemeentehuis. In de raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen.

IMG_7758

Burgemeester Dieudonné Akkermans van gemeente Eijsden-Margraten onderstreept hiermee samen met wethouder Jo Bisscheroux, net als zo’n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. De kinderen zorgden zelf voor het ontbijt en de gemeente voor een mooi gedekte tafel. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. Ook werd er met de leerlingen onder het genot van gezonde appelfrietjes stilgestaan bij de ‘fruitgemeente’ Eijsden-Margraten en het Cittaslow gedachtengoed dat de gemeente aanhangt en uitdraagt.

IMG_7776

Over een oud nog levend appelras ‘het Gróeselder Kleumpke’ en het dagelijks eten van fruit dat goed voor de gezondheid is, zo vertelde wethouder Jo Bisscheroux. En over het verwerken en bewaren van fruit dat de grootouders van de kinderen gewend waren te doen en tenslotte volgens de burgemeester: De ‘ambachtelijke stroop’ als streekproduct de trots van Eijsden-Margraten dat als immaterieel erfgoed volgens best bewaard recept nog altijd geproduceerd wordt in Eijsden-Margraten, hoofdstad van de Stroop!

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

IMG_7834
 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten