Afval

Bedrijfsafval

Bedrijven moeten zelf zorgen dat hun afval wordt afgevoerd. U kunt daarvoor een overeenkomst sluiten met een inzamelbedrijf of een afvalverwerker. Erkende bedrijven die bedrijfsafval inzamelen vindt u in de VIHB-lijst van de Stichting NIWO.

Voor een bedrijf dat restafval of gft heeft dat vergelijkbaar is met restafval van een huishouden maakt de gemeente een uitzondering. Het gaat dan om maximaal twee grijze containers (240 liter) en twee groene containers (140 liter) of maximaal 220 vuilniszakken op een ondergrondse container. Het bedrijf kan dit afval tegelijk met de inzamelroute van het huishoudelijk afval aanbieden. Hiervoor sluit het bedrijf tegen betaling een contract af met de gemeente.

Chemisch afval

Voor chemisch afval vraaht u per afvalstroom een afvalstroomnummer aan bij een erkende inzamelaar. Meer informatie over het aanvragen van een afvalstroomnummer

Oud papier 

Ieder bedrijf moet zelf zorgen voor de afvoer van oud papier en karton. U kunt hiervoor een overeenkomst sluiten met een inzamelaar. 

Elektrische apparaten 

U kunt elektrische apparaten, die vergelijkbaar zijn met huishoudelijke elektrische apparaten, gratis aanleveren bij het Regionaal Sorteer Centrum, Hoofdkantoor Rd4, Nijverheidsweg 4a in Heerlen.

Professionele apparaten zoals koelvitrines kunt u tegen betaling inleveren bij een Rd4-servicepunt. HIervoor neemt u vooraf contact op met het voor bedrijven via telefoonnummer (045) 543 7150.

Let op: de Rd4-milieuparken zijn alleen toegankelijk voor bedrijven die Reinigingsrecht betalen.

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag: 9.00 - 12.00 uur
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten