Ondersteuning voor ondernemers

Organisaties die voor ondernemers van belang zijn

Antwoord voor bedrijven

Stichting StartersCentrum Limburg is het eerste aanspreekpunt voor startende ondernemers en zzp'ers in Limburg. Het StartersCentrum ondersteunt iedereen die een eigen bedrijf wil starten en adviseert ondernemers die startproblemen ondervinden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een uniek samenwerkingsverband tussen Limburgse gemeenten en een aantal regionale partners.
Het StartersCentrum heeft een volledig en compleet dienstenaanbod, variërend van persoonlijke adviesgesprekken, bijeenkomsten en trainingen tot ondernemersprojecten. Onze diensten worden gratis aangeboden voor inwoners (starters) uit de deelnemende gemeenten.
Voor starters en zzp'ers is het StartersCentrum de eerste stap in het ondernemerschap. Wij begeleiden, adviseren, inspireren én stimuleren de startups in onze regio. Ondernemen is spannend en uitdagend: een goed voorbereide starter heeft méér kans van slagen!

Antwoord voor bedrijven maakt u als ondernemer wegwijs door de grote hoeveelheid informatie van de Rijksoverheid. U vindt hier informatie over wetten, regels, vergunningen en belastingen waarmee u te maken krijgt.
Website

Liof

De NV Industriebank Liof staat voor de Limburgse Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij. Het doel is het verder versterken
van de economische structuur van Limburg, gericht op kansen die de economische ontwikkeling op lange termijn biedt. Het Liof
wil een brug vormen tussen ondernemers en overheid.

De kerntaken van Liof zijn:

  • investeringsbevordering / Business development
  • participatie
  • innovatie
  • bedrijventerreinen

Het Liof helpt geeft advies en begeleiding aan starters en helpt bij de financiering door middel van het startersfonds.

Website

Starterscentrum Limburg

Meer informatie
Stichting StartersCentrum Limburg
Bedrjiventerrein C-Mill (Molenberg)
Jan Campertstraat 5
6416 SG Heerlen
Telelfoonnummer 06-29058300
E-mail: info@starterscentrum.nl
Website

Ondernemersplein

Van wetgeving tot belastingregels en van subsidies tot branche-informatie. Op Ondernemersplein.nl staat alle informatie van de (semi-) overheid die u nodig heeft om te ondernemen. Dat voorkomt dat u steeds weer moet zoeken naar informatie. Het levert u dus meer tijd op om te ondernemen. En dat is wat veel ondernemers willen. En dat is ook wat het Ministerie van Economische Zaken samen met de Kamer van Koophandel, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Belastingdienst mogelijk wil maken met Ondernemersplein.nl.

Klankbord voor ondernemersvragen

Ondernemen brengt allerlei vragen met zich mee. Op het gebied van productontwikkeling, marketing, sales, management, kredietverlening, processen, productie, financiën, administratie, personeelszaken, regelgeving en meer van deze onderwerpen. Daarover geeft een adviseur van Ondernemersklankbord u in één of meer persoonlijke gesprekken praktische en concrete adviezen. Zodat u beter en sneller uw doel bereikt.
Website

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag: 9.00 - 12.00 uur
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten