Evenementenkalender

Middeleeuws feest

Zondag 30 april 2017, Mheer

Middeleeuws feest Mheer

Algemene informatie:

Schutterij St. Sebastianus uit Mheer krijgt de zilveren koningsvogel uitgereikt in een middeleeuwse ambiance. Het kasteelplein van kasteel Mheer wordt omgetoverd in een authentieke historische sfeer. Er is gekozen voor het jaar 1617 omdat in dat jaar de zilveren vogel aangeboden werd aan schutterij St. Sebastianus die toen haar gouden jubileum vierde. Winand van Imstenraedt liet in die tijd het kasteel grondig uitbreiden waarbij het kasteelplein met zijn omringende gebouwen is gerealiseerd. Tijdens het feest zal de scène worden nagespeeld waarbij Winand de zilveren vogel aanbiedt aan de schutterij. De sfeer tijdens deze bijzondere gebeurtenis zal worden nagebootst op de cour van het kasteel. Oude ambachten zullen te zien zijn en kwakzalvers waarzegster en bedelaars maken het beeld compleet. Dit alles uiteraard in een groot eet- en drinkgelag met varken aan het spit en vele speciaal bieren. De kleintjes onder ons kunnen zich amuseren met een aantal oude spellen. Er staat nog veel meer spektakel op de rol, zoals de berechting van misdadigers,
maar het hele spel bevat ook nog enkele verrassingen die u echt niet mag missen. Vanaf het middaguur kunt u aanschuiven aan grote lange tafels om te genieten van de ambiance, de sfeer, de geur en het geluid van de late middeleeuwen. Het hele spektakel is gratis toegankelijk. 

Organisatie:

Naam organisatie: Schutterij St. Sebastianus
Adres: Stallestraat 12
Postcode: 6261 ND
Plaats: Mheer

Contact:

Naam: Dhr. W. Senden
E-mail: w.senden@ziggo.nl
Telefoon: 06-49366995
Facebook: -
Website: www.schutterijmheer.nl

Locatie evenement:

Naam: Kasteel Mheer
Adres: Dorpsstraat 6
Postcode: 6261 NJ
Plaats: Mheer

Startdatum van het evenement 30-04-2017
Starttijd: 12:00 u. 
Einddatum van het evenement 30-04-2017
Eindtijd: 19:00 u.

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten