Evenementenkalender

Museum Het Ursulinenconvent presenteert de eerste streekmarkt in Eijsden

Zondag 8 oktober 2017, Breusterstraat 27, Eijsden

streekmarkt 8 okt

Op zondag 8 oktober aanstaande kunt u van 11.00 tot 15.00 uur volop genieten van de eerste streekmarkt in Eijsden. De naam zegt het al want tijdens deze streekmarkt kunt u kennis maken met het nieuwe en ambachtelijk lokaal gebrouwen ‘Breuster Brouwers’ bier!

Daarnaast zal de apothekerstuin bij het Ursulinenconvent officieel worden geopend. Hier kunt u kennismaken met de geneeskrachtige planten die in de 19e eeuw in de apotheek werden gebruikt. Deze tuin is een ode aan Jean Dubois, burgemeester van Eijsden en apotheker, die door zijn kennis over de natuur en het landschap bij zijn zoon Eugene, de wetenschapper en ontdekker van de Javamens, de belangstelling voor de natuurwetenschappen wekte.

Verder kunt u o.a. proeven van de speciale kaassoorten gemaakt in de eigen kaasmakerij van het Ursulinenconvent, proeven van het bostelbrood dat met de houtoven gebakken wordt, geniet van fruit- en fruitproducten van het Breusjterhöfke en nog veel meer.

Kom ook Proeven en Genieten van al het goeds dat ons Land te bieden heeft.
Locatie: Breusterstraat 27, 6245 EH Eijsden, zondag 8 oktober 2017 van 11.00 tot 15.00 uur

Europese vlag jpg

Logo-Leader (jpg)

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland
 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten