Evenementenkalender

Zevende expositie van de Stichting Heemkunde

Zondag 12 november 2017, Banholt

Algemene informatie

Op zondagmiddag 12 november a.s. zal in de harmoniezaal van Banholt de zevende expositie plaatsvinden van de Stichting Heemkunde Tebannet  (SHT).
Het thema van de expositie is: “Herinneringen: Feest; Familie; School; Wonen….” Dit is ook de titel van de activiteitenkalender 2018.
De expositie wordt om 13.30 uur geopend door de voorzitter Bert Aarts. Vervolgens zal mevr. Netta Loo-Bours een presentatie in het dialect houden met als titel “De sjoenste plek van 'n hoesvrow”. De moeder van Netta was geboortig  Bastings. Van de familie Bastings en Munnix zullen stambomen gepresenteerd worden. Ook voor mensen die met een andere achternaam door het leven gaan is dit zeer interessant omdat  veel inwoners van Banholt en Terhorst een directe link blijken te hebben met deze families.


Rob Hermans zal in een presentatie iets dieper ingaan op het maken en “lezen” van een stamboom.
Op de tentoonstelling worden verder foto’s en tekeningen getoond van oude huizen en boerderijen in Banholt en Terhorst. Bij elke woning zal een verhaal geplaatst worden over de mensen die erin gewoond hebben inclusief foto’s en bidprentjes. Ook zullen er oude klasse- en trouwfoto’s gepresenteerd worden waarbij uw hulp gevraagd wordt om de namen van onbekende mensen te achterhalen.
Direct na de opening start ook de verkoop van de activiteitenkalender van 2018.
Tot 17.00 uur is er de gelegenheid om de tentoongestelde zaken te bekijken en onder het genot van een drankje en een hapje een praatje te maken met de mensen van de heemkundestichting of andere aanwezigen.

Locatie evenement/ activiteit

Harmoniezaal, Bredeweg 25, 6262 NX Banholt

Contact:

Facebook https://nl-nl.facebook.com/Stichting-Heemkunde-Tebannet-527460980730950/ l

Datum van het evenement 12-11-2017
Starttijd: 13:30 u.
Eindtijd: 17:00 u.

Entree

€ 1,50 of toegangsbewijs SHT

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag: 9.00 - 12.00 uur
  • Maandag: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten