Evenementenkalender

700 jaar Caestert

Zaterdag 18 augustus 2018 - Zondag 19 augustus 2018, Eijsden, Kasteel Eijsden

14:00 - 01:00

Facebook: https://www.facebook.com/Caestert700jr/

Uit diverse geschriften blijkt dat Caestert al honderden jaren bestaat. De oudst bekende schriftelijke vermelding van Caestert komt uit 1316. We kunnen er dus vanuit gaan dat het buurtschap ruim 700 jaar bestaat. Op 18 augustus aanstaande vindt een gelegenheid plaats waarvoor u van harte bent uitgenodigd.
U bent vanaf 14.00 uur van harte welkom in de tuinen van het kasteel in Eijsden. Hier kunt u de middag beginnen met een lekker stukje vlaai.
Rond 14.30 uur zal een wandeling beginnen door Caestert met begeleiding van de gidsen van Stichting Eijsdens Verleden. Zij zullen u op een aantal plaatsen iets vertellen over de historie van Caestert.
Om 17.00 uur wordt de tentoonstelling geopend. Hier kunt u de 700 jaar geschiedenis van Caestert bekijken aan de hand van foto's, verhalen, films en voorwerpen.
Vanaf 18.30 uur begint het diner dat verzorgd wordt door Erik Stevens Catering. Dinerkaarten zijn voor €15,- verkrijgbaar bij Lidwine Partouns, 't Kelderke, Cultureel Centrum Eijsden en Heerlijkheid Breust. U kunt ook een mailtje sturen naar de organisatie via caestert700jaar@outlook.com met uw naam, het aantal gewenste kaarten en uw telefoonnummer. Er worden vier verschillende gerechten gemaakt waarvan u er met een dinerkaart twee van kunt kiezen.
De feestavond begint vanaf 21.00 uur met live-muziek en DJ Luus.
Wij hopen u op 18 augustus te mogen verwelkomen!