Evenementenkalender

De Kopsalon; minitheater vrij toegankelijk

Woensdag 24 oktober 2018, Margraten, gemeentehuis

10:00 - 13:00

Website: www.festivalvocallis.nl

De Kopsalon voor Hoofdzaken op festival Vocallis (minitheater, vrij toegankelijk)

Op 24 oktober staat De Kopsalon voor Hoofdzaken in het gemeentehuis in Margraten: van 10.00 tot 13.00 uur. Naar deze salon ga je niet voor je haar maar voor je hoofd: om je gedachten een draai te geven. De bezoeker luistert er in een kappersstoel onder de droogkap naar vier ultrakorte, waargebeurde verhalen en stapt zonder te betalen met een fris hoofd de Kopsalon weer uit.

De Kopsalon doet de gemeente Eijsden-Margraten aan in het kader van Festival Vocallis. Het festival viert de menselijke stem door een podium te bieden aan zang en gesproken woord. Het thema is dit jaar, 100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog: Oorlog, Vrede, Vrijheid.

De verhalen in De Kopsalon worden verteld door mensen die over dit thema kunnen meepraten: allen zijn op zeker moment hun geboorteland ontvlucht. Desondanks zijn hun verhalen positief; ze gaan over liefde, hoop en het nastreven van geluk. Daardoor zijn ze geen confrontatie met een vluchteling, maar een ontmoeting met een mens.

Speciaal voor festival Vocallis is er een Kopsalon for One gebouwd. Hij levert dezelfde unieke audio-ervaring als de andere salons, maar is compacter en makkelijk op te bouwen. Omdat Eijsden-Margraten in de serie van Vocallis de eerste locatie is die wordt bezocht, heeft deze gemeente de première.

Stichting De Kopsalon maakt audioinstallaties met verhalen die verbinden. Zij stelt zich tot doel de luisteraar een onverwacht perspectief te bieden op een maatschappelijk thema. De Kopsalon is een initiatief van radiodocumentairemaker Els Huver.