Evenementenkalender

Eindejaarstocht

Zaterdag 29 december 2018, Berg en Terblijt

08:00 - 17:00

Website: www.wandelverenigingvilt.nl
Facebook: wandelvereniging vilt

Locatie: Café Zaal 't Vöske, Grote Gracht 8


Op zaterdag 29 december 2018 organiseert Wandelvereniging Vilt weer zijn traditionele Eindejaarstocht.
Veel mensen zijn tussen Kerst en Nieuwjaar vrij en dat is dan ook een mooie gelegenheid om naar buiten te gaan en lekker het jaar uit te stappen door het 5-sterren heuvellandschap. Even lekker ontspannen in de buitenlucht om de ingenomen calorieën tijdens de kerstdagen te verwerken. Deze laatste wandeling van Wandelvereniging Vilt in het oude jaar is een aardige gelegenheid om wandelvrienden te ontmoeten en het jaar uit te luiden. De afstanden zijn ook deze keer 8, 14 en 21 kilometer. Daarnaast is er tijdens de Eindejaarstocht weer de (2e) speciale jeugdwandeling: de Sneeuwballentocht van 8 km.
Start en finish zijn dit jaar in Café Zaal ’t Vöske in Berg en Terblijt, Grote Straat 8..
De 8 km wandelaars lopen een mooie route in de omgeving van Berg. De 14 km route gaat naar Bemelen en Cadier en Keer, waar in ’t Keerhoes gerust wordt, over het Plateau van Margraten naar ’t Rooth en via Terblijt weer terug naar Berg. De 21 km lopers maken vanuit ’t Keerhoes een extra lus door de Dorregrubbe en terug.
Er is gezorgd voor voldoende gratis parkeerplaatsen in de directe omgeving van de startplaats. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50; met sticker € 2,75. Leden van erkende wandelverenigingen ontvangen een korting van € 1,00. Het IVV-stempel is aanwezig. De tocht gaat onder alle weersomstandigheden door.

Alle routes voeren door een prachtig winters Heuvellandschap – hopelijk witbesneeuwd - en door het Geuldal of over het Plateau van Margraten. Onderweg kunnen de wandelaars zoals gebruikelijk gebruik maken van allerlei ondersteunende faciliteiten zoals EHBO-verzorging, koude en warme dranken, soep, belegde broodjes en Limburgse vlaai. Ook worden er bij de finish weer de traditionele zelfgebakken wafels met warme kersen en slagroom aangeboden. Dit alles tegen redelijke prijzen.