Evenementenkalender

Hieringbiete Konzèr 2019

Woensdag 6 maart 2019, Eijsden

20:00 - 23:00

Website: https://www.dacapo2000.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/DACAPO2000/

Een waardige afsluiter van 3 dolle dagen: op aswoensdag 6 maart 2019 gaat om 20.11 uur het dertiende Eijsdens Hieringbiete Konzèr van start in het Cultureel Centrum Eijsden!
Dit evenement, georganiseerd door muziekensemble Da Capo 2000 in samenwerking met carnavalsvereniging De Druugsjliepers, is een jaarlijks met groot succes terugkomend gebeuren.
Het concert is bedoeld voor iedereen - jong en oud - die nog even rustig wil nagenieten van de carnaval en ook voor diegenen die geen carnaval gevierd hebben. Er wordt een leuke en gezellige avond geboden met sfeervolle muziek, meezingers, humor, een drankje, harinkje en een
dansje voor de liefhebbers.

De muziek wordt afwisselend verzorgd door Da Capo 2000 en het salonorkest Wiener Soirée.
Beide ensembles staan onder leiding van de Eijsdense musicus Ger Chappin.
Da Capo 2000 bestaat uit enthousiaste muzikanten die zin hebben in deze avond en u laten genieten van o.a. marsen, walsen en populaire muziek.
Het salonorkest bestaat o.a. uit leden van het Orchestre Philharmonique Royal de Liège Wallonie Bruxelles. Zij spelen muziek van Franz Lehar, Robert Stolz, Johann Strauß en vele andere beroemde componisten.

Ook dit jaar zijn er 2 vocale solisten te gast: sopraan Christiane Marie Riedl uit Wenen en de in Verviers geboren bariton Sébastien Parotte.

De Weense Christiane Marie Riedl studeerde aan de universiteit van muziek en podiumkunsten in Wenen, bij de Kunstacademie in het Slowaakse Banská Bystrica en in Bratislava. Daarnaast volgde zij diverse masterclasses. Ze sloot haar pedagogische studies voor piano en zang af in 2009 en danste in de nationale ploeg voor de Latijns-Amerikaanse dansen, waarmee ze deelnam aan de Wereld- en Europese kampioenschappen.
Van 2012 tot 2014 was ze lid van het Staatstheater Nürnberg.
Naast haar werk aan de Wiener Volksoper (2014-2016) was zij gedurende die tijd ook regelmatig te gast aan de theaters van Leipzig, Bonn, Ulm en Baden.

Sébastien Parotte uit Verviers (B) toonde al in zijn prille jeugd de wens om te zingen. Al op jonge leeftijd trad hij op als solist in het knapenkoor van de Opera Royal de Wallonie in Luik en De Munt Opera te Brussel. Sébastien is een veelzijdig musicus: hij studeerde contrabas aan het Koninklijk Conservatorium te Luik en aan het Conservatorium Santa Cecilia te Rome.
Als lid van operastudio’s volgden optredens in Duitsland en Frankrijk. Verder was hij ook student van José van Dam in de Koningin Elizabeth Kapel te Brussel. Hij was finalist van het Koningin Elizabeth Concours te Brussel en het Vocalisten Concours te ’s Hertogenbosch. Regelmatig treedt hij op met orkesten in heel Europa en was hij verbonden aan het Staatstheater Nürnberg.
De Prins van CV De Druugsjliepers zal samen met zijn Raad van Elf ook aanwezig zijn waarmee er nog even iets van de carnavaleske sfeer geproefd kan worden.

Entreeprijs € 12,- p.p.
Voorverkoop € 10,- p.p.

Voorverkoop-adressen:

• online via de website www.dacapo2000.nl (u betaalt dan pas aan de kassa)
• Lidwine Partouns, Kerkstraat Eijsden
• De Kapsalon Waterval, M.L. Kingstraat Eijsden
• Cultureel Centrum, Breusterstraat Eijsden