Evenementenkalender

Museumnacht 2019

Zaterdag 3 augustus 2019, Eijsden, Museum Het Ursulinenconvent

19:00 - 23:59

Website: www.ursulinenconvent.com
Facebook: https://nl-nl.facebook.com/hetconvent

3 augustus Museumnacht
Zaterdagavond 3 augustus staan de deuren van Museum Het Ursulinenconvent weer open voor een speciale avond: de Museumnacht. Dit jaar staat het Museum dan in het teken van, hoe kan het ook anders in het jaar dat Eijsden-Margraten herdenkt en viert dat zij als eerste Nederlandse gemeente de bevrijders mocht verwelkomen, Bezet-Verzet-Bevrijd ofwel Oorlog en Vrede.
Op deze vierde Museumnacht (of -avond, want we beginnen om 19.30 uur) worden bezoekers in groepen rondgeleid door het museum langs diverse acts waar vrijwilligers zich van hun beste en vaak onverwachte kant laten zien. Tijdens die toer door het museum ziet u, soms met een knipoog, soms ook heel serieus, welke impact oorlog en vrede hebben op het leven van de Mens. Vanuit de vroege prehistorie, via de middeleeuwen komt u weer terecht in de jaren rondom de bevrijding. En dit alles gegroepeerd rondom zaken die in het museum terug te vinden zijn. Bezoekers die meer willen weten over Melis Stoke, mevrouw Coopmans uit Eijsden, over hoe het kloosterleven eruitzag in de oorlogsjaren en hoe in een kroeg in Eijsden bezetters en verzet elkaar tegenkwamen moeten zich aanmelden voor de Museumnacht en wij gaan u verrassen!
Aanmelden
Op de website van het museum www.ursulinenconvent.com staat een aanmeld formulier. Maar u kunt ook langskomen aan de balie van het museum, alle dagen van 11.00 – 17.00 uur. Daar liggen aanmeldformulieren klaar. En u kunt bellen met de balie, tel. 043 7370202, dan vullen wij voor u het formulier in.
Kosten zijn €10 per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen € 7.50.
Om een goede inschatting te kunnen maken van het aantal deelnemers vragen wij u uw deelname vooraf te betalen. Als de betaling binnen is, is uw deelname gegarandeerd.
U kunt het bedrag contant betalen aan de balie, of u kunt het overmaken op rekeningnummer NL61INGB0006857210 t.n.v. Stichting Museum Het Ursulinenconvent.
Een week voor de Museumnacht ontvangt u van ons bericht over uw deelname. U krijgt van ons dan te horen hoe laat wij u verwachten en hoe laat uw toer door het museum gaat beginnen.
Het lijkt nog ver weg, maar het is sneller 3 augustus dan u denkt! Meld u aan! Want vol =vol!