Evenementenkalender

Slipjacht Mheer

Zaterdag 16 november 2019, Mheer (Kasteel) en Omgeving

09:00 - 17:00

Website: https://slipjachtmheer.wixsite.com/slipjacht-mheer
Facebook: https://www.facebook.com/slipjachtmheer/

Op zaterdag 16 november zal weer de jaarlijkse slipjacht in en rond Mheer worden gehouden. Het Slipjacht Comité Mheer is in samenwerking met Jachtvereniging Soestdijk er weer in geslaagd een aantrekkelijke jacht uit te zetten voor ruiters, honden en toeschouwers.

Rond 12:00 uur zullen de ruiters verzamelen achter het kasteel van Mheer. Een plek voor toeschouwers om het schouwspel te bekijken. Rond 12.30 uur is het openingswoord door de voorzitter van het Slipjacht Comité en hierna zullen Dhr. Akkermans, Burgemeester van de gemeente Eijsden-Margraten en de Master het woord tot de aanwezigen richten en krijgen de ruiters een drankje aangeboden in de “stirrup cup” en wordt aan de honden het gezegende Hubertusbrood gevoerd. De Master zal rond 13.00 uur het sein vertrek geven. De honden worden op het spoor gezet en de jacht is begonnen.

De sliptrekkers zijn dan onderweg met de “slip”, een met vossenurine doordrenkte lap stof die zij aan een stuk touw achter zich slepen. De jacht bestaat uit vier runs, de eerste run start achter kasteel Mheer, via Libeek naar Herkenrade en vervolgens naar de stop bij loonbedrijf gebr. Van den Houdt. Hier is even rust en gelegenheid om te drinken. Daarna volgt run 2 via Banholt naar het Mheerebos, vervolgens naar Taverne in de Smidse waar de erwtensoep klaar staat. Daarna start de 3e run via diverse weilanden naar de akkers achter Bergenhuizen, van daaruit naar Terhorst waar de bekende heggen weer gesprongen worden, hierna via de akkers en veldweg naar de stop bij opfokbedrijf Jean Huls in Bergenhuizen. Hier aangekomen is men toe aan een drankje, dit is ruim voorhanden in de tijdelijke bar in de stallen van Jean Huls. Hoe gezellig het aan de bar ook is, de jacht moet verder, de laatste run gaat via de Voerenstraat naar de weilanden richting Steegstraat, van hieruit gaat de stoet net als vorig jaar via de Huisberg door het dorp om aan het eind van de Duivenstraat links de weilanden in te gaan en via een grote boog weer achter het kasteel aan te komen.

Hier is de “Kill” waar de honden hun beloning krijgen in de vorm van een koeienpens waarna de Master de jacht sluit.

Na het sluiten van de jacht zullen de ruiters de paarden verzorgen, en zich opmaken voor de afterhunt in café Quanten. Hier zal de Master de jacht evalueren en enkele dankwoorden tot iedereen richten waarna men kan genieten van een drankje.

De slipjacht is op diverse plaatsen te zien en vrij toegankelijk voor publiek evenals de afterhunt bij café Quanten, consumptiebonnen zijn op elke rustplaats en bij café Quanten te koop, en op al deze plaatsen geldig.

Voor meer informatie: https://slipjachtmheer.wixsite.com/slipjacht-mheer