Noodopvang kinderen

laatste update op: 15 december 2020

De kinderopvang en het basisonderwijs zijn vanwege de landelijke lockdown gesloten tot en met tenminste 17 januari 2021. Kinderen van wie de ouders in cruciale beroepsgroepen werken en kinderen in een kwetsbare positie, kunnen in principe terecht bij de eigen kinderopvang en school voor noodopvang. Hieronder vindt u de informatie van Rijksoverheid:

Meer informatie 
Informatie voor ouders, scholieren, scholen en kinderopvangorganisaties over het coronavirus vindt u op deze website van Rijksoverheid. Het overzicht van de cruciale beroepen tijdens de lockdown vindt u op deze website van Rijksoverheid.

Noodopvang Eijsden-Margraten
Om de opvang te garanderen in deze onzekere tijd, waarin ook begeleiders en docenten ziek kunnen worden, hebben scholenkoepel Stichting kom Leren en de verschillende dagopvangorganisaties de handen ineen geslagen. De noodopvang in Eijsden-Margraten staat klaar en wordt zorgvuldig gemonitord. De gemeente coördineert en ondersteunt waar nodig.

Aanvragen en contact
Wilt u noodopvang aanvragen voor kinderen tot 4 jaar:
- neem contact op met de gebruikelijke opvang (gastouder, kinderdagverblijf, peuteropvang etc.).

Wilt u noodopvang aanvragen voor kinderen vanaf 4 jaar:
- voor de periode van 16 t/m 18 december 2020 en/of vanaf 4 januari 2021: neem contact op met de directie van de eigen school.
- voor de periode van 19 december 2020 t/m 3 januari 2021: neem contact op met de gebruikelijke opvang (BSO, gastouder etc.).

Bij overige vragen staat het sociaal team van onze gemeente voor u klaar via telefoonnummer 043 458 8488 (op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur).