Coronavirus: Voor meer informatie over de aangepaste dienstverlening in het Gemeentehuis en Servicepunt Eijsden klik hier

Noodopvang voor ouders in vitale processen staat klaar

20 maart 2020

Specifiek voor COVID-19 zijn er cruciale beroepsgroepen om de samenleving draaiende te houden tijdens de COVID-19-uitbraak. Voor ouders of verzorgenden in deze beroepsgroepen is er kinderopvang beschikbaar op scholen en kinderdagverblijven.

Om de opvang te garanderen in deze onzekere tijd, waarin ook begeleiders en docenten ziek kunnen worden, hebben scholenkoepel Stichting kom Leren en de verschillende dagopvangorganisaties de handen ineen geslagen. Mocht opvang op een locatie kwetsbaar worden of de vraag groter dan het aanbod, dan kunnen verzorgenden en docenten onderling verdeeld worden en ook locaties gezamenlijk ingezet worden.

De noodopvang in Eijsden-Margraten staat dus klaar en wordt zorgvuldig gemonitord. De gemeente coördineert en ondersteunt waar nodig.

Heeft u vragen over de mogelijkheid van noodopvang voor uw kinderen? Neem contact op met het sociaal team van gemeente Eijsden-Margraten via het algemeen telefoonnummer 043 458 8488 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur en 13.00 en 17.00 uur). Ook als u nog geen gebruik maakt van dagopvang, kunt u een beroep doen op noodopvang indien u nodig bent in één van de cruciale beroepsgroepen.