Uitgelicht

Milieu en Duurzaamheid

Eijsden-Margraten draagt haar steentje bij. Op deze pagina staan diverse onderwerpen die helpen aan een betere en duurzame leef-, woon- en werkomgeving.

Landschap en erfgoed

We koesteren, waarderen, verbinden en onderhouden het landschap, onze cultuur en ons erfgoed. We onderzoeken de geschiedenis, het karakter, de cultuurhistorische waarde en delen dit graag met u.

Verenigt u!

Net als het landschap is het verenigingsleven één van de kroonjuwelen van onze gemeente. Plekken waar we elkaar ontmoeten en onze tradities koesteren. Nu staan al die tradities op de tocht. Er liggen geen repetities in het verschiet, geen optredens of wedstrijden om naartoe te werken. Ik nodig u, mede namens wethouders Jacobs en Piatek, daarom uit om samen te bouwen aan nieuw perspectief. In samenspraak en samensturing geven we onze tradities een nieuwe toekomst. De eerste (digitale) bijeenkomst vindt plaats op donderdag 26 november om 18.30 uur. Centraal staan vragen als: • Hoe gaat het uw vereniging? • Hoe stimuleren we herstel? • Hoe bundelen we onze krachten en helpen we elkaar vooruit? Meld u voor dinsdag 24 november 18.00 uur aan bij anoukbroex@eijsden-margraten.nl. Na aanmelding ontvangt u een link om in te loggen in de bijeenkomst. Ik hoop van harte u op donderdag 26 november te mogen begroeten. Dieudonné Akkermans, Burgemeester

Geef uw mening

Duurzame energie is de toekomst. De gemeenten in Maastricht-Heuvelland onderzoeken waar het opwekken van wind- en zonne-energie mogelijk is. Dat is in onze regio niet eenvoudig. Samen kijken we naar wat kan en naar wat misschien niet gewenst is.

Ontdek