Uitgelicht

Met Fruit Erop Uit

Eijsden-Margraten kent een lange fruittraditie. Met Fruit Erop Uit geeft u de gelegenheid om te genieten van al het goede dat deze regio te bieden heeft.

Ik beweeg ik creëer

In het uitvoeringsprogramma 2016 is de keuze gemaakt om de sportieve en culturele activiteiten voor alle doelgroepen mogelijkheid te maken. Inwoners van Eijsden-Margraten worden met het programma Ik beweeg,

Ontwikkelvisie Zuidelijk Maasdal

Binnen de gemeente Eijsden-Margraten neemt de Maas een prominente plaats in.

Buitengewoon Buitengebied

De gemeente Eijsden-Margraten telt 15 dorpskernen. Deze dorpskernen zijn omgeven en verbonden door een groot mooi buitengebied. In dit buitengebied werken, wonen en recreëren mensen. Door allerlei ontwikkelingen staat het buitengebied volop in de belangstelling.

Doe mee: Gebiedsvisie Middenterras Bemelen-Mesch

Het gebied tussen Bemelen en Mesch, waar het Maasdal overgaat in het Heuvelland-plateau, noemen we het Middenterras. De gemeente Eijsden-Margraten wil samen met u een visiedocument opstellen voor dit gebied. Doet u mee?

Vliegoverlast zuidelijk Zuid-Limburg

Op 4 april 2013 werd door de Rijksoverheid besloten om de begrenzing van het luchtruim in het grensgebied van Nederland en België ter hoogte van de gemeente Eijsden-Margraten te wijzigen. Als gevolg hiervan kwam een deel van het grondgebied van de Nederlandse gemeente Eijsden-Margraten onder het naderingsverkeersleidingsgebied van luchthaven Luik te vallen.

Duurzame gemeentelijke gebouwen

Ook de gemeente Eijsden-Margraten is volop bezig met het verduurzamen van gemeentelijke gebouwen.

Ontdek