Uitgelicht

Aardgasvrijchecker

Met deze simpele online webpagina krijgt u op basis van uw postcode en huisnummer een advies over de verduurzaming van uw woning of bedrijfspand.

Ontwikkelvisie Zuidelijk Maasdal

Ontwikkelvisie Zuidelijk Maasdal

SEM: Sociale Zaken Eijsden-Margraten

SEM helpt u met werk en inkomen. Bijstandsuitkering. Werk zoeken. Bijzondere bijstand. Bijstand voor zelfstandigen. Schuldhulpverlening.

Werk in uitvoering

Op deze pagina vindt u een overzicht van de (weg)werkzaamheden in Eijsden-Margraten.

PlusJeHuis

Energie besparen en duurzame energie opwekken kan op verschillende manieren. Huiseigenaren kunnen hun woning isoleren, zonnepanelen installeren of besparen op gaskosten met een warmtepomp, een nieuwe cv-ketel of een zonneboiler. Inwoners van gemeente Eijsden-Margraten kunnen gebruik maken van de voordelen van PlusJeHuis. Met dit project kunnen inwoners hun woning voordelig verduurzamen met een unieke lening van de gemeente.

Verduurzamen: subsidies en leningen

Wilt u uw woning verduurzamen? De overheid biedt nu verschillende subsidies en leningen aan zodat u geld én energie kunt besparen.

Omgevingsvisie Lijn 50

De gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals hebben de handen in elkaar geslagen en maken een gezamenlijke omgevingsvisie voor de drie gemeenten. De drie gemeenten noemen zich samen de ‘Lijn 50-regio’. Geïnspireerd op de busverbinding die de drie gemeenten doorkruist (vroeger lijn 50, nu lijn 350). Via deze pagina houden we u op de hoogte van ontwikkelingen rondom de Omgevingsvisie Lijn-50.

Duurzaamheidslening

U kunt op verschillende manieren uw woning of bedrijfspand verduurzamen. Misschien heeft u al eens nagedacht over het isoleren van uw eigendom, wilt u zonnepanelen installeren of besparen op gaskosten met een warmtepomp, een nieuwe cv-ketel of een zonneboiler. Gemeente Eijsden-Margraten helpt u bij het verduurzamen van uw eigendom. Wij bieden u de mogelijkheid om tegen een rente van slechts 1% bij de gemeente een duurzaamheidslening af te sluiten.

Nieuw woonzorgcentrum in Gronsveld

Aan de Keerderweg in Gronsveld start binnenkort de bouw van een kleinschalig woonzorgcentrum.

Cameratoezicht

Het college heeft besloten om op diverse locaties binnen de gemeente Eijsden-Margraten cameratoezicht te realiseren. De camera’s worden ingezet in het kader van de handhaving van openbare orde. De opnames worden toegepast bij bijvoorbeeld inbraken, ramkraken, ernstige (drugs gerelateerde) overlast en evenementen. Het toepassen van cameratoezicht is één van de maatregelen die worden uitgevoerd om de veiligheid op o.a. de bedrijventerreinen en bij evenementen te verbeteren. Andere maatregelen die bijdragen aan de veiligheid zijn o.a. hang- en sluitwerk voorzien van het politie-keurmerk, alarmsysteem, deugdelijk hekwerk, goede (openbare) verlichting, het gebruik van een buurtapp ed.

Ontdek