Bladkorven

Boom met wegkruis in landschap

Het is herfst en de bomen bereiden zich voor op de winter en laten hun bladeren vallen. Daarom zijn de buitendienstmedewerkers van de afdeling Openbare Ruimte van de gemeente bezig met het plaatsen van ruim 65 bladkorven op plaatsen waar veel gemeentelijke bomen staan en bladval op straat voor overlast kan zorgen. Voor 20 oktober zijn alle bladkorven geplaatst.

Uiteraard is het absoluut niet de bedoeling dat de bladkorven voor het dumpen van ander afval of snoeiafval worden benut. Wanneer dit door medewerkers van de buitendienst wordt geconstateerd, wordt de betreffende bladkorf per direct verwijderd.

Aanvragen voor een extra bladkorf of om een bladkorf te plaatsen op een locatie waar geen of weinig gemeentelijke bomen staan en toch overlast is van bladval van particuliere bomen, worden niet in behandeling genomen.

Waar vind je de bladkorven?


-Banholt: bij de Lourdesgrot


-Bemelen: bij de glasbak


-Cadier en Keer: Margrietstraat, Pastoor Kickenweg, Blasiushof en Irenestraat


-Eckelrade: Molenweg, Dorpsstraat


-Eijsden: Verdistraat, Diepstraat, J.P. Swelinckstraat, Prins Bernhardstraat, Trichterweg, Veldje, Beezepool, Burgemeester Wijnandsstraat, Groenstraat, Courtpendu, De La Margellalaan, Graaf de Geloeslaan, Achter het Haasken, De Bak, Marathon, Breusterstraat, Achter de Lang Haag, Capucijnenstraat, hoek Loenen/Brederode, Koekoeksbloem, Steenuil en Korenbloem


-Honthem: nabij glasbak


-Gronsveld: Rijksweg t.h.v. de kerk, Julianastraat en de Hogeweg t.h.v. de glasbak, de Wijert


-Margraten: Irenelaan, Burgemeester Ronckersplein, Julianalaan, Beatrixlaan, Bernardlaan, Veldekesstraat, Trichterweg


-Mesch: Kerkplein, Red Horsestraat, Grijze Graaf (bij basisschool)


-Mheer: Dorpsstraat (boven) in de nabijheid van de kerk, Dorpsstraat (onder) in de nabijheid van Wienickerstraat, Pastoor Gilissenstraat, Jonge Hagen, Kastanjelaan


-Noorbeek: Brigidastraat, Onderstraat en Ulvend


-Oost-Maarland : Kerkplein, Sint Jozefstraat t.h.v. glasbak en parkeerplaats Catharinastraat


-Rijckholt: Slagsteenstraat, Kasteelstraat, Brandwegske


-Sint-Geertruid: Julianaweg t.h.v. van voetbalveld


-Terlinden: Kutersteenweg