Aanleg fietsverbinding Sint Geertruid - Eijsden

Algemene informatie

De gemeente Eijsden-Margraten wil de relatie tussen het Maasdal en het Plateau van Margraten versterken. De enige verbindingsweg tussen Eijsden en Sint Geertruid is op dit moment een zwakke schakel. Deze belangrijke verbindingsweg wordt gekenmerkt door een bochtig en glooiend tracé met een smalle weg die door gemotoriseerd verkeer, fietsers en wandelaars in twee richtingen wordt gebruikt. De verkeersveiligheid staat hier ernstig onder druk.

De komende tijd word de verbinding versterkt door het aanleggen van totaal 3,5 kilometer fietsstroken en een vrij liggend fietspad. Het project moet bijdragen aan de optimalisatie van de verkeersveiligheid voor zwakkere verkeersdeelnemers (fietsers en voetgangers) en het verbeteren van de toeristische-recreatieve waarde van de regio. Lees hier (PDF, 83.8 kB) meer algemene informatie over dit project.

Omleidingen fase 1
Vanaf 21 september wordt fysiek gestart met de aanleg van rioleringen in de Bukel en de elektrificatie van het recent aangelegde bergbezinkbassin. Hiervoor wordt het wegvak tussen Moerslag en de Burgemeester Wolfstraat / Julianastraat helemaal afgesloten.
Het lokale verkeer wordt om de werkzaamheden heen geleid.

Gelijktijdig met deze afsluiting gaat Staatsbosbeheer in het afgesloten gedeelte van de Bukel onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de bosrand van het Savelsbos.

Bekijk hier de afsluitingen en omleidingsroutes:
Tekening 1 (PDF, 1.1 MB)
Tekening 2 (PDF, 574.9 kB)

In dit document (PDF, 13.3 kB)leest u meer over de planning van de werkzaamheden.

Bestektekeningen

Hieronder vindt u alle bestektekeningen van dit project.

‘Art Impressions' bestaande / nieuwe situatie (PDF, 4.9 MB)

Vastgesteld Definitief Ontwerp

Hieronder vindt u het ontwerp van dit project.

Bewonersbrieven

Hieronder kunt u alle bewonersbrieven teruglezen.