Wegens een technische storing is gemeente Eijsden-Margraten momenteel gesloten. Ook is het helaas niet mogelijk reisdocumenten en rijbewijzen af te halen. Excuses voor het ongemak.

Aanleg fietsverbinding Sint Geertruid - Eijsden

Algemene informatie

De gemeente Eijsden-Margraten wil de relatie tussen het Maasdal en het Plateau van Margraten versterken. De enige verbindingsweg tussen Eijsden en Sint Geertruid is op dit moment een zwakke schakel. Deze belangrijke verbindingsweg wordt gekenmerkt door een bochtig en glooiend tracé met een smalle weg die door gemotoriseerd verkeer, fietsers en wandelaars in twee richtingen wordt gebruikt. De verkeersveiligheid staat hier ernstig onder druk.

De komende tijd word de verbinding versterkt door het aanleggen van totaal 3,5 kilometer fietsstroken en een vrij liggend fietspad. Het project moet bijdragen aan de optimalisatie van de verkeersveiligheid voor zwakkere verkeersdeelnemers (fietsers en voetgangers) en het verbeteren van de toeristische-recreatieve waarde van de regio. Lees hier (PDF, 83.8 kB) meer algemene informatie over dit project.

Tijdelijk alternatief - fietsstraat

De aankoop van één perceel aan de St. Geertruiderweg is niet via een ongedwongen traject mogelijk. Daarom wordt voor de realisatie van het vrij liggende fietspad op dit tracégedeelte een onteigeningsprocedure ingezet. Hiervoor is een bestemmingsplanprocedure opgestart en wordt nog een klein gedeelte van dit tracé aangepast.

Om de verkeersveiligheid voor langzaam verkeer te waarborgen is een deel van de St. Geertruiderweg tijdelijk ingericht als ‘fietsstraat’. Hier hebben fietsers voorrang op gemotoriseerd verkeer zoals auto- en landbouwverkeer. Op het gedeelte tussen de aansluiting met de Voerenweg en Scheelbergsweg is de maximale snelheid tijdelijk teruggebracht van 60 km/uur naar 30 km/uur. Hiervoor zijn voorzieningen aangelegd zoals de vorm van drempels, belijningen en markeringen.

Het doorgaand verkeer kan de verbindingsweg tussen St. Geertruid en Eijsden vanaf Pinksteren 2021 weer gebruiken.

Situatietekening

Planning

Volg de werkzaamheden via de Heijmans BouwApp. Deze app is gratis te downloaden via de App Store of Google Playstore.

Bekijk hier de afsluitingen en omleidingsroutes:

Tekening 1 (PDF, 1.1 MB)
Tekening 2 (PDF, 574.9 kB)

In dit document (PDF, 13.3 kB)leest u meer over de planning van de werkzaamheden.

Bestektekeningen

Hieronder vindt u alle bestektekeningen van dit project.

‘Art Impressions' bestaande / nieuwe situatie (PDF, 4.9 MB)

Vastgesteld Definitief Ontwerp

Hieronder vindt u het ontwerp van dit project.

Bewonersbrieven

Hieronder kunt u alle bewonersbrieven teruglezen.

Er wordt hard gewerkt. Bekijk hier het filmpje van uitvoerder Heijmans.