Onderhoud verhardingen

De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg van en het onderhoud aan de hele openbare infrastructuur van de gemeente. Hieronder vallen alle asfalt-, klinker- en onverharde wegen, pleinen, voetpaden en fietspaden. Om er voor te zorgen dat deze infrastructuur van Eijsden-Margraten goed onderhouden en veilig is, wordt jaarlijks onderhoud uitgevoerd aan de verhardingen. Dit onderhoud bestaat veelal uit kleinschalig onderhoud en ad hoc werk door het team van de Buitendienstmedewerkers van de gemeente. Daarnaast ook uit meer planmatig groot onderhoud van de verhardingen.

Elk jaar maakt de gemeente een planning van wegen, die worden aangepakt in het kader van groot onderhoud. Deze planning wordt opgesteld naar aanleiding van een inspectie, constateringen van de medewerkers van de gemeente en meldingen van bewoners, weggebruikers, et cetera.
Uit de jaarlijkse inspectie van de wegen, volgen de onderhoudsmaatregelen die voor deze werkzaamheden noodzakelijk zijn. Aannemer KWS infra bv. is onlangs, in opdracht van de gemeente Eijsden-Margraten, gestart met de uitvoering van de werkzaamheden.

Binnen het onderhoud verhardingen wordt aan de volgende wegen ‘groot onderhoud’ uitgevoerdJonge Hagen in Mheer                          

Hier is inmiddels gestart met het vervangen van trottoirs en asfalt verharding. Tevens worden alle slechte rioolaansluitingen in het werk vervangen voor nieuw pvc materiaal.Emmastraat in Eijsden                          

Hier wordt de asfaltdeklaag vanaf Zoerbeemden t/m de rotonde Groenstraat vervangen. Tijdens het asfalteren wordt de rotonde afgesloten voor verkeer en wordt een omleiding ingesteld.


De gemeente gaat de asfalt deklaag op de Emmastraat tot aan de Zoerbeemden vervangen. Ook de asfaltdeklaag op de rotonde Groenstraat - Emmastraat wordt vervangen. Voor de uitvoering van deze werkzaamheden is het nodig de straat incl. rotonde helemaal af te sluiten. Voor het verkeer wordt een uitgebreide omleiding aangebracht. Klik hier voor de bijlage (PDF, 1.2 MB).  Hierbij worden vanaf de A2, afrit Gronsveld en Withuis al borden geplaatst t.b.v. het industrieterrein.

Op Maandag 13 mei wordt de weg tussen Zoerbeemden en Groenstraat (incl. rotonde Groenstraat) afgesloten voor verkeer. Zoerbeemden blijft vanaf Oost-Maarland bereikbaar. De industrieweg is die periode vanaf de Emmastraat niet bereikbaar.
Volgens planning wordt de afsluiting vrijdag 17 mei einde werk weggehaald en wordt de weg opengesteld voor verkeer.

·  Eijsden J.S. Bachstraat vervangen asfaltdeklaag. De weg wordt over de hele breedte voorzien van een nieuwe deklaag, daarna wordt met markering een nieuwe indeling gemaakt met parkeerstrook en fietsstroken. De drempels in de straat worden iets vlakker gemaakt maar worden gehandhaafd omdat deze noodzakelijk zijn als verkeersremmende maatregel. Klik hier voor de link naar de bijlage tekening JSBachstraat (PDF, 745.5 kB). De werkzaamheden worden in week 20 uitgevoerd.


· Mheer Michiels v kessenichstr plaatselijk herstel van asfaltdeklaag. De werkzaamheden worden in week 20 uitgevoerd.

· Banholt Grotestraat aanbrengen betonnen kantopsluiting en nieuwe asfaltverharding. De werkzaamheden worden vanaf week 20 uitgevoerd.

· Noorbeek Bovenstraat plaatselijk vervangen van asfaltdeklaag, aansluitend worden parkeervakken aangebracht op de rijbaan

· Noorbeek Dorpstraat plaatselijk vervangen van asfaltdeklaag, aansluitend worden parkeervakken aangebracht op de rijbaan

· Bemelen Bosweg vervangen asfalt deklaag en herstraten parkeerstrook

· Bemelen De Steeg vervangen asfaltdeklaag

· Bemelen Sint Antoniusbank herstraten molgoot en aanbrengen nieuwe deklaag

· Bemelen Sint Laurentiusstraat herstraten molgoot en aanbrengen nieuwe deklaag

· Cadier en Keer De Hoof herstraten van trottoirs en plaatselijk herstel van straatwerk

· Cadier en Keer Limburgerstraat plaatselijk herstel van asfaltdeklaag

· Cadier en Keer Papendel plaatselijk herstel van straatwerk

· Eckelrade Grubweg herstellen asfaltdeklaag en instroom buffer, iom Waterschap

· Eijsden Constantsteeg vervangen asfalt door gebakken klinkers

· Gronsveld Achterstraat overlagen met asfaltdeklaag

· Gronsveld Gronsvelderweg betonnen bermverharding aanbrengen, overlagen en slijtlaag aanbrengen

· Gronsveld Hogeweg (bubeko) herstellen asfaltdeklaag en slijtlaag aanbrengen

· Gronsveld Kooiestraat herstellen asfaltdeklaag en slijtlaag aanbrengen

· Herkenrade Roskuil aanbrengen asfaltdeklaag, Roskuil 1

· Mesch Heiweg plaatselijk herstel van asfaltdeklaag

· Oost-Maarland Rijckholterweg herstellen asfaltdeklaag en slijtlaag aanbrengen

· Oost-Maarland Spoorstraat aanbrengen slijtlaag

· St. Geertruid Libekerstraat herstel asfaltdeklaag thv sportpark

· Noorbeek Ulvend samen met gemeente Voeren nieuwe asfalt en betonnen kantopsluiting

· Oost-Maarland Oosterweg vervangen deklaag, Funvalley - gem.grens + drempel komingang

· Oost-Maarland Kloppenbergweg vervangen deklaag, Emmastraat  - Zoerbeemden + drempel komingang

Daarnaast worden binnen de gemeente op diverse straten kleine asfaltreparaties uitgevoerd en worden klinkervakken in het asfalt hersteld met asfalt.

Planning


Aanwonenden en bedrijven worden door de aannemer geïnformeerd over de werkzaamheden en de specifieke planning per straat. Eventuele noodzakelijke omleidingen worden tijdig aangegeven.

Informatie

Indien u meer specifieke informatie wenst over uitvoering en planning kunt u contact opnemen met de heer John Lutke Schipholt van aannemer KWS infra bv. via  telefoon: 06 1522 4554.
Als gevolg van wegwerkzaamheden wordt het doorgaand verkeer plaatselijk gestremd / gehinderd.
Hoewel enige overlast niet te voorkomen is, beperken we dit tot een minimum.