Verkeersveilig inrichten Gasthuis / Wolfshuis'

Werkzaamheden

Op maandag 23 september start wegenbouwbedrijf Strabag, in opdracht van de gemeente Eijsden-Margraten, met het verkeersveilig inrichten van Gasthuis en Wolfshuis. Op het weggedeelte vanaf de Bemelerberg tot en met de gemeentegrens met Valkenburg worden op diverse locaties verhoogde plateaus gerealiseerd. Ook worden er, net zoals op het gedeelte in Valkenburg, rode fietsstroken aan beide zijden van de weg aangebracht. Voor meer informatie zie onderstaande tekeningen.

Tekening 1 (PDF, 857.1 kB)

Tekening 2 (PDF, 1.2 MB)

Planning en fasering

De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd.

Fase 1: Het weggedeelte vanaf de Bemelerberg tot aan de Keerderstraat is vanaf 23 september t/m 9 oktober afgesloten voor alle doorgaand verkeer. Verkeer komende vanaf de Keerderstraat richting Valkenburg kan doorrijden.
Medio week 41 zal de t-splitsing Keerderstraat / Gasthuis gemaakt worden.


Fase 2: Het weggedeelte vanaf de Keerderstraat tot en met de gemeentegrens met Valkenburg is vanaf 10 oktober t/m 15 november afgesloten voor alle doorgaand verkeer. Verkeer komende vanaf de Keerderstraat richting Bemelen kan doorrijden.

Omleiding

Voor het doorgaande verkeer zijn onderstaande omleidingsroutes opgesteld.

Omleiding fase 1 (PDF, 6.3 MB)

Omleiding fase 2 (PDF, 4.9 MB)

Presentatie

Op 11 september zijn de omwonenden geïnformeerd over de uitvoering. Onderstaand de presentatie van deze informatieavond.

Presentatie (PDF, 885.1 kB)

Algemeen

Wilt u meer informatie over het project? Dan kunt u contact opnemen met de heer P. Knooren, projectleider namens de gemeente. Hij is bereikbaar via telefoonnummer: 043-4588488