Duurzame huiseigenaren openen hun deuren

Woensdag 11 oktober 2017


Op zaterdag 4 en 11 november openen huiseigenaren in het hele land hun deuren tijdens de opendeurdagen van de Nationale Duurzame Huizen Route. Er zijn diverse voorbeelden te bekijken zoals isolatie, HR++-glas, gasloos wonen, etc. Ben je benieuwd naar de ervaringen met duurzame maatregelen? Schrijf je in bij een van de woningen en hoor ervaringen uit de eerste hand. Huiseigenaren vertellen met enthousiasme over de energiebesparende maatregelen die zij genomen hebben.

Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun woning, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Een verhaal van iemand uit de buurt levert nuttige informatie op over verbruik, comfort en allerlei praktische zaken. Bezoekers zijn enthousiast over deze unieke kans om bij anderen thuis te kijken. “Ik heb nu een veel beter beeld wat ik zelf kan doen,” reageerde een bezoeker vorig jaar. Ontdek ook in de praktijk welke voordelen duurzame maatregelen voor jou kunnen betekenen.
Huiseigenaren en bezoekers maken kans op een midweekje weg in een strohotel in Haps (Brabant). Voor meer informatie, voorbeelden of om je in te schrijven voor een woning, kijk op www.duurzamehuizenroute.nl/eijsden-margraten.

Ben jij trots op de genomen maatregelen bij jou thuis? Doe ook mee met de Duurzame Huizen Route!

Opendeurdagen 4 en 11 november

Goed voorbeeld doet volgen… dus bezoek een huis www.duurzamehuizenroute.nl of neem een kijkje in de buurt in het volledig gerenoveerd huis uit 1889 in Sint Geertruid. Er is gebruik gemaakt van een combinatie van warmtepomp, zonnepanelen, vloer- en wandverwarming om een zo optimaal en energiezuinig verwarmingssysteem te krijgen. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van aardgas. Verder is er vlasisolatie voor het dak gebruikt en groendaken op de twee uitbouwen om een optimale isolatie te krijgen. Er is gebruik gemaakt van leemstuc in alle kamers waardoor een aangenaam klimaat ontstaat bij een relatief lage temperatuur. Voor de toiletten wordt het regenwater gebruikt dat van de daken dat wordt opgevangen in een ondergronds watervat met een inhoud van 10.000 liter.

Wil je gaan kijken en meer weten? Dan schrijf je in voor een opendeurdag. Wil je jouw woning ook laten zien?
Dat kan allebei via www.duurzamehuizenroute.nl/eijsden-margraten

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 09:00 - 12:00

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten