Militaire oefeningen februari en maart 2018

Maandag 19 februari 2018

Van 23 februari t/m 2 maart 2018 vindt een militaire oefening plaats. Het betreft een eindoefening in het kader van de opleiding tot “Recce Operator” bij de Mariniers. Praktisch gezien houdt dit in dat men zich vanuit de omgeving Maastricht zo ongezien mogelijk en bij duisternis gaat verplaatsen richting het Vijlenerbosch, gelegen tussen Epen en Vaals. Vervolgens zal men een observatiepost inrichten in het Vijlenerbosch en gedurende een aantal dagen een observatieoefening uitvoeren. Ook dit zal weer zo ongezien mogelijk plaatsvinden. De eenheid heeft zelf met het Staatsbosbeheer afspraken gemaakt over de aanwezigheid in het Vijlenerbosch. 

De verplaatsingen gaan over bestaande wegen en paden. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie op Niet Militair Terrein. Aan deze oefening nemen 25 personen deel en wordt ondersteund door 4 militaire wielvoertuigen.
 

Van 26 t/m 30 maart 2018 wordt een oefening gehouden in het kader van training in luchtruim beveiliging. In de praktijk houdt dit in dat tegelijkertijd, op diverse locaties in diverse gemeentes, militaire wielvoertuigen verplaatsen (al dan niet in colonne) en mogelijke opstellingen voor luchtverdedigingseenheden gaan verkennen en inmeten. Het daadwerkelijk innemen van de stellingen zal niet gebeuren. De oefening speelt zich alleen af tijdens de dag uren. Men zal hierbij het normale verkeer niet hinderen.

Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie. Aan deze oefening nemen 9 personen deel en wordt ondersteund door 4 militaire wielvoertuigen.

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Maandag: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten