Meting fijnstof in Eijsden-Margraten

Vrijdag 6 april 2018


Het gemeentebestuur wil weten in hoeverre de leefkwaliteit in deze gemeente nadelig beïnvloed wordt door fijnstof, voortgebracht door verkeer, industrie en huishoudens. Daarom wordt fijnstof sinds augustus 2017 voor de duur van één jaar gemeten. In dit kader is nabij de woonkern Withuis begin augustus 2017 een meetapparaat aangebracht.

Fijnstof zijn zwevende stofdeeltjes, kleiner dan tien micrometer, die veelal veroorzaakt worden door verkeer, industrie, veebedrijven, elektriciteitscentrales, woningen en natuurlijke bronnen.

Op onze website vind je een overzicht van de daggemiddelden over de maanden augustus, september en oktober 2017, onderverdeeld in PM1, 2,5 en 10. In de afgelopen drie maanden geen wettelijke normen overschreden.
Bekijk hier de overzichten.
 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Maandag: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten