Het regent lintjes in Eijsden-Margraten

Vrijdag 27 april 2018


Tien inwoners ontvangen Koninklijke Onderscheiding

Op woensdag 25 en donderdag 26 april 2018 hebben tien inwoners van de gemeente Eijsden-Margraten een lintje uitgereikt gekregen door burgemeester Dieudonné Akkermans. De mensen werden thuis verrast met de decoratie. Twee personen zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en de overige acht tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

“Ik ben trots op het feit dat zoveel mensen zich in hun vrije tijd inzetten voor het verenigingsleven, de gemeenschap en het leven in onze dorpen”, aldus burgemeester Dieudonné Akkermans.

Vlak voor Koningsdag vindt traditioneel de jaarlijkse Lintjesregen plaats. Dit ter gelegenheid van de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Inwoners die zich in Eijsden-Margraten verdienstelijk hebben gemaakt, werden door de burgemeester gedecoreerd.

De inwoners die de Koninklijke Onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau ontvingen zijn: Pastoor Ton Storcken Eckelrade, Erwin Debie Noorbeek, Jos Rompelberg Eijsden, Michel Huls Margraten, Jean Debeij Margraten, Lewi Bernards Gronsveld, Anita Hamers-Houben Eckelrade, Math Elissen Noorbeek, Rob Gorissen Cadier en Keer en Annie Schreurs-Franssen Eijsden. 

_DSC2421 kl
V.l.n.r.: Anita Hamers-Houben, Michel Huls, burgemeester Dieudonné Akkermans, Jean Heijnen, Jef Jahae, Jos Rompelberg, Lewi Bernards, Rob Gorissen, pastoor Ton Storcken, Math Elissen, Erwin Debie, Jean Debeij en Annie Schreurs-Franssen
 

Koningsconcert

_DSC0072 kl

Op Koningsdag waren alle inwoners die in het verleden en op 25 en 26 april dit jaar een Koninklijke Onderscheiding ontvingen van harte welkom in ‘het Huis van de Burger’ voor het jaarlijks Koningsconcert. Dit jaar kreeg het Eijsdens Muziekensemble Da Capo de eer om zich met haar warme muzikale klanken ten gehore te brengen aan de speciaal genodigden voor het Koningsconcert 2018. Van alle aanwezige Koninklijk gedecoreerden vanaf 26 april 2017 t/m 26 april 2018 werd een groepsfoto gemaakt. De genodigden leverden of leveren nog steeds persoonlijke bijzondere verdiensten voor onze gemeenschap en genoten van een prachtig concert en een gezellig samenzijn. Ere wie ere toekomt!

Lees hier het persbericht ‘Het regent lintjes in Eijsden-Margraten’

Foto's: Sluysmans Fotografie

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Maandag: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten