Koninklijke onderscheiding voor oldtimerliefhebber

Woensdag 20 juni 2018

Dinsdag 19 juni 2018 ontving DAF oldtimerliefhebber Jef Dassen uit Sint Geertruid een lintje van burgemeester Dieudonné Akkermans. Dassen werd thuis verrast met de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Aanleiding is zijn vijfentwintigjarig voorzitterschap van de Stichting DAF Oldtimer Truck Club.

“Bijzonder hoe de heer Dassen zich met zoveel passie en liefde inzet voor het behoud van DAF klassiekers én daarmee liefhebbers met elkaar verbindt. Verbindingen maken immers onze samenleving waardevol”, aldus burgemeester Dieudonné Akkermans.

Rijdend museum
Vijfentwintig jaar geleden stond Dassen aan de wieg van de Stichting DAF Oldtimer Truck Club. Sinds de oprichting is hij voorzitter. Later kwamen daar het penningmeesterschap en een rol als ambassadeur bij. De stichting houdt de geschiedenis van en mét DAF in ere. De stichting zorgt ook voor het bewaren en het rijdend houden van DAF oldtimer trucks van twintig jaar en ouder, ook wel het rijdend museum genoemd. Daarnaast cultiveert zij foto’s, bezittingen, documenten en onderdelen van DAF trucks.

Verbindende rol
Naast zijn bestuurlijke rol in de DAF Club brengt Dassen DAF onderdelen, historie en andere relevante zaken bijeen. Ook is hij de grote drijvende kracht achter de organisatie van (inter)nationale evenementen, zoals toertochten, shows en verkoopdagen. Tijdens lezingen en workshops deelt hij zijn technische en historische kennis met andere DAF oldtimerliefhebbers. Naast sparringpartner van het DAF museum fungeert Dassen als klankbord voor de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclub, een mobiel erfgoed dat is vastgelegd in de Erfgoedwet 2016.

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Deze ochtend: 9.00 - 12.00 uur
  • Vanmiddag: 17.00 - 19.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten