Technisch probleem in productieproces reisdocumenten

Dinsdag 17 juli 2018

Bij de productie van circa 5.000 paspoorten en identiteitskaarten in de periode van 1 april tot en met 30 juni 2018 heeft zich een technisch probleem voorgedaan. Hierdoor kan het voorkomen dat één van de elektronische echtheidskenmerken is sommige reisdocumenten niet werkt.

Het reisdocument is gewoon geldig, ook als de fout met het echtheidskenmerk bij een controle optreedt. U kunt met het reisdocument gewoon op vakantie gaan en bij terugkomst laten controleren of het moet worden vervangen. Zowel de Koninklijke Marechaussee als de buitenlandse grensbewakingsautoriteiten zijn ervan op de hoogte gesteld dat er een foutmelding kan optreden bij de controle.

Reisdocument laten controleren bij de gemeente

Wilt u weten of uw reisdocument een technische fout bevat dan kunt u hiervoor een afspraak maken. Medewerkers van de gemeente controleren uw reisdocument dan op fouten. Mocht het reisdocument vervangen moeten worden dan gebeurt dat kosteloos.

Zie ook de informatie op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identiteitskaart/vraag-en-antwoord/qa-fout-productieproces-paspoort-en-identiteitskaart

Direct regelen

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Vandaag: 9.00 - 12.00 uur
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten