Programma TV Maas en Mergelland week 33

Vrijdag 10 augustus 2018

Deze week (tot maandagavond) op TV Maas en Mergelland:
Ziggo kanaal 43 (digitaal) of 22+ (analoog) op de even uren)

Brandwerende tips
De brandweer is extra alert in deze droge, warme periode. Leon Eummelen van de brandweer Margraten legt uit hoe de brandweer hiermee omgaat en geeft nuttige tips om brand te voorkomen.

Taptoe Libeek
Ook dit jaar werden weer Hoevefeesten gehouden op de sfeervolle Hoeve Libeek en wel op 7 en 8 juli 2018. Onderdeel daarvan was op zaterdag 7 juli 'Taptoe Libeek' in Sint Geertruid. Bezoekers konden genieten van schitterende showoptredens van diverse topkorpsen zoals o.a. Fanfare Sint Gertrudis, Schutterij Sint Joseph Sint Geertruid, Harmonie Diligentia Eckelrade, Harmonie Amicitia Banholt en Koninklijke Harmonie Gronsveld. Als special act werd ook een swingend optreden verzorgd door de Sambaband Segura! uit Maastricht. Maas en Mergelland was erbij en maakte een sfeerimpressie.

Imkeren in Eijsden
In 2009 maakte Jo Fonsaer samen met imker Jan Rademakers een vierdelige serie over de bijenteelt. Deze week ziet u het laatste deel met als onderwerp: de honingoogst. Dit programma is eerder uitgezonden vanaf 3 september 2009.

Ambachten: de kunstsmid
Smeden is één, kunstig smeden is andere koek. No Kroeg uit Maastricht/Heugem laat ons de geheimen van de kunstsmid zien.

Plateauplaat uit archief
Roy Willems - 'Sjtille verlange'

Uitzending gemist
Hebt u een uitzending van TV Maas en Mergelland gemist of kunt u ons niet ontvangen, dan kunt u onze uitzendingen toch bekijken via onze website:
www.rtvmenm.nl - uitzending gemist  of via Youtube/rtv maas en mergelland.

RTV Maas en Mergelland op Facebook en Twitter
Facebook :  facebook.com/RTV-Maas-en-Mergelland
Twitter  : @rtvmenm


 

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Maandag: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (tijdelijk gesloten)

Receptie KCC Margraten