Cursus Reanimatie & AED

Vrijdag 12 oktober 2018

Iedere week krijgen zo’n 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Reanimatie door omstanders verdubbelt de kans op overleving. U ziet het gebeuren. Bij u thuis, of op straat. Iemand zakt in elkaar. Hartstilstand. Nu komt het erop aan! De eerste zeven minuten zijn cruciaal. Kunt u een leven redden?

Hoe meer mensen in Nederland kunnen reanimeren en een AED weten te gebruiken, des te groter de overlevingskans van slachtoffers die een hartstilstand krijgen. De gemeente Eijsden-Margraten blijft zich daarom sterk maken voor een dekkend netwerk van Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s), die 24 uur per dag beschikbaar zijn. Want een hartstilstand kan iedereen overkomen. En het komt altijd onverwacht.

Tijdens de cursus komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Veiligheid bij benaderen slachtoffer, snelle diagnosestelling
  • Snel en accuraat hulp inroepen van 112 en andere hulpverleners (AED)
  • Het op de juiste wijze toepassen van hartmassage en mond-op-mondbeademing, zowel met als zonder hulpmiddelen
  • Snel en veilig aansluiten van de AED

De cursus Reanimatie & AED  is op maandag 29 oktober van 19.00 tot 22.00 uur in het ‘Huis van de Burger’, Amerikaplein 1 te Margraten. Deze cursus wordt gefaciliteerd door de gemeente waarvan € 5,- eigen bijdrage. Aanmelden kan via http://www.hartveilig.nl/cursus-data-reanimatie-en-aed-bediener/. Wacht niet te lang met inschrijven want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Gemeentehuis Margraten (Op afspraak)

  • Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
  • Nu gesloten.
  • Morgen: 9.00 - 12.00 uur

Servicepunt Eijsden (Op afspraak)

Receptie KCC Margraten